Η πρύτανης του Ι. Πανεπιστημίου «έκοψε» εκδήλωση υπέρ της ΕΡΑ Κέρκυρας!Σε καταγγελία προχώρησαν μαέστροι χορωδιών απ΄ ολη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο ετήσιο σεμινάριο - συνέδριο που διοργανώθηκε από το Τμ. Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα: ενώ συγκέντρωσαν 45 υπογραφές από τους 46 συμμετέχοντες (!) υπέρ του να αφιερωθεί η τελική μεγάλη συναυλία τους υπέρ των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΑ σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο και κατά της απόφασης να κλείσει η κυβέρνηση την ΕΡΤ, την πρόταση αυτή «μπλόκαρε» η ίδια η Πρύτανης Α. Σαλή Παπασαλή όχι για λόγους που έχουν να κάνουν με οποιοδήποτε ακαδημαϊκό θέμα, αλλά για πολιτικούς λόγους.
Μαέστροι που συμμετείχαν στο συνέδριο κατήγγειλαν μιλώντας στο αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα της ΕΡΑ Ζακύνθου ότι η Πρύτανης ατύπως μεν, επιτυχώς δε, επέβαλλε την άποψή της και τελικά η συναυλία δεν αφιερώθηκε στην ΕΡΤ.
Ας σημειωθεί ότι το κείμενο των υπογραφών γνωστοποιήθηκε, σύμφωνα με τους μαέστρους που πήραν την πρωτοβουλία, στην πρύτανη αλλά εκείνη αρνήθηκε, ενώ το κείμενο υπογράφει ακόμα και ο διοργανωτής του συνεδρίου (της Θερινής Ακαδημίας Διεύθυνσης Χορωδιών).

Πολιτικό background...
 
Η κα Παπασαλή ήταν υποψήφια βουλευτής επικρατείας στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με προσωπική επιλογή Σαμαρά, ενώ είχε χρεώσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τα έξοδα μετακίνησής της στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να... παρακολουθήσει την ομιλία του –αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε- Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο του 2011...

Πηγή: http://www.corfupress.com/news/2013-06-02-08-52-47/31274-i-prytanis-toy-i-panepistimioy-lekopser-ekdilosi-yper-tis-era-kerkyrasΗ πρύτανης του Ι. Πανεπιστημίου «έκοψε» εκδήλωση υπέρ της ΕΡΑ Κέρκυρας!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54