Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα για καθυστέρηση της μισθοδοσίας

Οι εργαζόμενοι στο δήμο Βύρωνα πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση στο Δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους. Aπαίτησαν να πληρωθούν άμεσα και έστειλαν μήνυμα προς την συγκυβέρνηση και την δημοτική αρχή ότι δεν είναι διατεθιμένοι να αποδεχτούν αυτήν την κατάσταση επιρρίπτοντας ευθύνες στη συγκυβέρνηση για τις περικοπές αλλά και την καθυστέρηση της χρηματοδότησης προς τους δήμους. Παράλληλα καταλόγισαν ευθύνες και στη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Χαρδαλιά για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει έρθει ο Δήμος εξ αιτίας και της οικονομικής του πολιτικής.
 
Ο πρόεδρος του σωματείου στην ομιλία του αναφέρθηκε αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν και στην λειτουργία των υπηρεσιών εξ αιτίας της οικονομικής αδυναμίας του δήμου να εξασφαλίσει ακόμα και τα στοιχειώδη αναγκαία αναλώσιμα υλικά. Ενώ έκανε γνωστό ότι η εκλογική αποζημίωση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που εργάστηκαν για τις εκλογές του 2012 δεν έχει δοθεί στους εργαζόμενους γιατί τα χρήματα που σταλθήκαν από το υπουργείο για το σκοπό αυτό έχουν μπλοκαρισθεί στην εφορία για χρέη που έχει ο Δήμος Βύρωνα.
 
Στην συγκέντρωση μίλησαν εργαζόμενοι και μέλη της διοίκησης του σωματείου που αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν.
 
Ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς που παρενέβη και μίλησε στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους προσπάθησε να δικαιολογήσει την πολιτική του, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κεντρική εξουσία για τις περικοπές των δήμων και δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν άμεσα.
 
Το σωματείο κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους όχι μόνο στο θέμα της καταβολής της μισθοδοσίας αλλά να αγωνιστούν για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της διαθεσιμότητας, κινητικότητας και των απολύσεων που ετοιμάζεται να ι επιβάλει η συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους των δήμων και του δημοσίου. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15/01/2014 - 18:00