Το σχόλιο Καψή στο Facebook, για το πάγωμα στην εικόνα κατά τη διάρκεια της χειραψίας του πρωθυπουργού με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάππειο

Άψογη στα μάτια του Καψή η τηλεοπτική κάλυψη της Προεδρίας από τη ΔΤ

Τα παγωμένα πλάνα, οι παρεμβολές στις ασύρματες κάμερες, το γεγονός ότι oύτε η EBU ούτε τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα δεν παίρνουν εικόνα και πλάνα από τη ΔΤ αλλά έχουν νοικιάσει τα δικά τους συνεργεία, όχι μόνο δεν προβληματίζουν αλλά συνιστούν και αιτία για πανηγυρισμούς στο κυβερνητικό επιτελείο. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς άλλωστε την ανακοίνωση του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, πού τα βρήκε  όλα χθες καλώς καμωμένα και μάλιστα αναβαθμισμένα. «Η Δημόσια Τηλεόραση κέρδισε το στοίχημα της κάλυψης της τελετής έναρξης της ελληνικής Προεδρίας και όσοι μέχρι και την τελευταία στιγμή αμφισβητούσαν την ετοιμότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης, με κίνδυνο να εκτεθεί η χώρα στο εξωτερικό, διαψεύστηκαν» ανέφερε σχετική ανακοίνωση. Συνεχίζοντας το παραλήρημα εικονικής πραγματικότητας ο Π. Καψής, εφθασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως αναβάθμιση της ΔΤ, το γεγονός ότι μέσα σε τέσσερις μήνες λειτουργίας του, ο δικτυακός τόπος του μορφώματος, ένα κακέκτυπο του www.ert.gr μπόρεσε να αναμεταδώσει σε πραγματικό χρόνο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

 

Όλα καλώς καμωμένα  λοιπόν για τον αρμόδιο υφυπουργό.

Παρά το πάγωμα της εικόνας στις χειραψίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες και το χαμένο κοντινό "τέλειο πλάνο", την απόλυτη τηλεοπτική συντριβή του  επικοινωνιακού τρυκ της κυβέρνησης, τα μάτια του Παντελή Καψή είδαν μόνο επιτυχίες και ένα στοίχημα που κερδήθηκε.

«Η Δημόσια Τηλεόραση κέρδισε το στοίχημα της κάλυψης της τελετής έναρξης της ελληνικής Προεδρίας».  Οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης ανταποκρίθηκαν με άψογο επαγγελματισμό στις ανάγκες μίας σύνθετης και απαιτητικής παραγωγής. Παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, μετέφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Όσοι μέχρι και την τελευταία στιγμή αμφισβητούσαν την ετοιμότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης, με κίνδυνο να εκτεθεί η χώρα στο εξωτερικό, διαψεύστηκαν».

Λίγο αργότερα μάλιστα σχολίαζε για το «πάγωμα». μέσω facebook.

«Σε μια 10ωρη κάλυψη πάγωσε για δυο δευτερόλεπτα η εικόνα από μια φορητή κάμερα. Θεωρώ αστείο και να το συζητάμε. Θυμάστε πχ τι είχε γίνει το 2004 όταν για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η μετάδοση».

Στην ανακοίνωση, ο  υφυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι σε λίγες μέρες προγραμματίζεται να βγει στον αέρα το Τρίτο Πρόγραμμα με νέες εκπομπές ενώ το τηλεοπτικό πρόγραμμα συνεχώς εμπλουτίζεται.

Ανακοίνωσε επίσης ότι εντός Ιανουαρίου πρόκειται να επισημοποιηθεί η συνεργασία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με την EBU, αισιοδοξία αδύνατη να ερμηνευθεί λογικά όταν η EBU επιλέγει να αγνοεί το μόρφωμα, νοικιάζοντας τα δικά της συνεργεία και στήνοντας τα δικά της σταντ απ για να σταλούν pool τα ρεπορτάζ στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09/01/2014 - 19:17