Αγώνας αφιερωμένος στην προσπάθεια κατά της βίας

Γνώρισε τη βία με τον πλεον σκληρό τρόπο, όταν σκουπιδοτενεκές (!!) που εξφενδόνισαν κάποιοι, χτύπησε και άφησε αναίσθητο παίκτη του, με΄χρι να τον πάρει το ασθενοφόρο. Γνώρισε και την αλληλεγγύη, όταν οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας (Σπόρτινγκ) δεν εξάντλησαν τα τελευταία δευτερόλεπτα, αν και έχαναν στην έδρα τους με ένα καλάθι, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη βία και αλληλεγγύης στο χτυπημένο συνάδελφο - "αντίπαλό" τους.

Τώρα ο Προμηθέας Πάτρας (Γ΄ εθνική μπάσκετ ανδρών) "επανέρχεται" με πρωτοβουλία ενάντια στη βία.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:
 
"Το φαινόμενο της βίας μαστίζει την κοινωνία μας και εξαπλώνεται στο χώρο του αθλητισμού, γεγονός που καθιστά αναγκαία την ενεργοποίηση όλων μας για την υπεράσπιση του αθλητικού ιδεώδους και την καθοδήγηση των νέων, αλλά και κάθε πολίτη, σε μονοπάτια διεξόδου, ψυχικής ευεξίας και δημιουργικότητας, που o Αθλητισμός προσφέρει.


Ο ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ αποφάσισε να συστηματοποιήσει τις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της βίας επενδύοντας στη συλλογικότητα και στην αλληλεγγύη.


To Δ.Σ. του ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑ σας προσκαλεί στον επόμενο εντός έδρας αγώνα μπάσκετ για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας, με αντίπαλο την ομάδα του Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 17.00 στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ.

Ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια κατά της βίας.

Η παρουσία όλων μας θα στείλει το μήνυμα της συστράτευσης του αθλητικού κόσμου, ομάδων, θεσμικών παραγόντων και φιλάθλων, ενάντια στα φαινόμενα βίας στον χώρο του αθλητισμού.

 
Στον αγώνα κατά της βίας είμαστε όλοι με την ίδια ομάδα !

Ο Αθλητισμός ενώνει  -  Η βία δεν χωράει στο Μπάσκετ".


Σημείωση του ertopen:  Ο Προμηθέας μας έχει "απασχολήσει" και άλλες φορές με τις ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες του. Δείτε την ανάρτηση:

Κίνημα αλληλεγγύης στους αθλητικούς χωρους προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54