Αίγυπτος: Δεκατέσσερις νεκροί και 134 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση

Δεκατέσσερις είναι οι νεκροί και 134 οι τραυματίες από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου νωρίς τη Δευτέρα στο αρχηγείο της αστυνομίας της Μανσούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας Ντακαλίγια στη βόρεια Αίγυπτο, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών.

 

Η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση υποσχέθηκε να πολεμήσει την τρομοκρατία και τόνισε ότι η επίθεση δεν θα γίνει αιτία για οποιαδήποτε παρέκκλιση από το σχέδιο πολιτικής μετάβασης, το επόμενο βήμα του οποίου είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Ιανουάριο για το νέο σύνταγμα.

"'Εχουμε ν' αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό που δεν έχει θρησκεία ούτε πατρίδα, έναν εχθρό που δεν ενδιαφέρεται για τις ζωές των ανθρώπων και το μόνο που επιδιώκει είναι να καταστρέψει την ασφάλεια και να αποσταθεροποιήσει το κράτος", τόνισε ο αιγύπτιος υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ καθώς επιθεωρούσε τον τόπο της επίθεσης.

Εκπρόσωπος του στρατού χαρακτήρισε την επίθεση "αποτρόπαια τρομοκρατική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο".

Τρομοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση και η προεδρία. "Αυτού του τύπου οι επιχειρήσεις το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την αποφασιστικότητα για την εκρίζωση της τρομοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα", τονίζεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Από την έκρηξη κατέρρευσαν τμήματα του πολυώροφου κτιρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περαστικοί. Επίσης έσπασαν τζάμια γειτονικών κτιρίων και πολλά αυτοκίνητα πήραν φωτιά.

Η σημερινή βομβιστική επίθεση είναι η χειρότερη επίθεση που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα εκτός της Χερσονήσου του Σινά και της περιοχής της Διώρυγας του Σουέζ.

Πηγή:ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/12/2013 - 12:25