Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ  ΝΟΟR
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των εμπλεκόμενων στη βύθιση του φορτηγού πλοίου NOOR-M άσκησε η αρμόδια αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών  Ρόδου, που χειρίζεται την υπόθεση.
Με αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν  η εκπρόσωπος της εταιρείας ο πλοίαρχος ο ύπαρχος και ο Α  μηχανικός οι οποίοι προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας και πήραν  προθεσμία για να απολογηθούν.
Εντωμεταξύ μικρή διαρροή διαπιστώθηκε ,έπειτα  από αυτοψία που έγινε με ευθύνη του Λιμενικού ταμείου στην επίμαχη περιοχή. Ήδη τοποθετήθηκε , σύμφωνα με ενημέρωση από τη Λιμενική αρχή, πλωτό φράγμα περιμετρικά ενώ η διοίκηση του λιμενικού ταμείου με εξώδικο καλεί τη  πλοιοκτήτρια εταιρεία  να απαντλήσει τα καύσιμα και να προχωρήσει στη διαδικασία ανέλκυσης  του φορτηγού.

Δ. ΓΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ  ..
ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΠΡΙΝ   ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ  ΑΚΟΜΑ SEA DIAMOND.
«Όταν μέσα στο εμπορικό λιμάνι της Ρόδου βυθίζεται μπροστά στα μάτια μας ένα πλοίο, και ειδικά το φορτηγό Nour – M, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά...''.επισημαίνει σε δήλωση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης με αφορμή το ναυάγιο στο λιμάνι της Ακαντιάς.
Ο κ. Γάκης διερωτάται ποιος είχε εντέλει την ευθύνη της φύλαξης του...ποιος ήταν αρμόδιος για την ασφαλή πρόσδεση του συμπληρώνοντας ότι δε γίνεται κάθε φορά που επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες αποκλειστικός υπεύθυνος να θεωρείται ο καιρός.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου εκτιμά ότι  ο  έλεγχος της κατάστασης του κουφαριού και η εκκένωση του από το πετρέλαιο πρέπει να γίνει άμεσα, πριν απειληθεί το περιβάλλον, ενώ επείγουσα κρίνεται και η λήψη αντιρρυπαντικών μέτρων, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ρύπανση της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής.
Επιπλέον, θεωρεί  σημαντική  την ανέλκυση του πλοίου και την αποκατάσταση, στο προσεχές χρονικό διάστημα, των όποιων ζημιών έχουν προκληθεί στο λιμάνι.
''Σε διαφορετική περίπτωση'', καταλήγει ''  πέρα από τα προφανή προβλήματα ύπαρξης ενός ναυαγίου, τύπου Sea Diamond, θα γίνουμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες εικόνων ντροπής σε πύλη εισόδου επισκεπτών στο νησί .''

Alpha Bank : ΕΝΑΡΞΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι από σήμερα, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου μπορούν να εξυπηρετούνται από το δίκτυο των καταστημάτων της Alpha Bank.
Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι, το υπόλοιπο των λογαριασμών πρώτης ζητήσεως (ταμιευτηρίου, τρεχούμενοι, όψεως κ.λπ.) μεταφέρεται σε αντίστοιχους λογαριασμούς πρώτης ζητήσεως και στο ίδιο νόμισμα. Όσον αφορά στους προθεσμιακούς λογαριασμούς, το υπόλοιπό τους μεταφέρεται σε λογαριασμούς πρώτης ζητήσεως, ανάλογα με την κατηγορία του δικαιούχου (ταμιευτηρίου για τα φυσικά πρόσωπα και όψεως για τα νομικά πρόσωπα).
Επισημαίνεται ότι, η προσέλευση των νέων Πελατών σε Κατάστημα της Alpha Bank είναι απαραίτητη μόνον εφόσον επιθυμούν να πραγματοποιήσουν άμεσα βασικές τραπεζικές συναλλαγές (ανάληψη, κατάθεση, εξόφληση επιταγών κ.λπ.).
Κατά την πρώτη τους επίσκεψη σε οποιοδήποτε κατάστημα της Alpha Bank, οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων θα πρέπει να προσκομίσουν τα εκ του νόμου απαιτούμενα αποδεικτικά ταυτοπροσωπίας (Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο εν ισχύ ή άλλο επίσημο έγγραφο ή στοιχείο ταυτοποιήσεως) και να αναφέρουν - εφόσον τον γνωρίζουν – τον αριθμό λογαριασμού που τηρούσαν στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.
Ειδικά για τους πελάτες – νομικά πρόσωπα θα πρέπει να προσκομισθούν αντίστοιχα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα νομιμοποιητικά έγγραφα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κίνηση των λογαριασμών τους. Στην περίπτωση που είναι ταυτόχρονα και πελάτες της Alpha Bank και έχουν ήδη προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά νομιμοποιήσεως, δεν θα χρειασθεί να προβούν σε κάποια περαιτέρω ενέργεια για τη νομιμοποίησή τους.
Σχετικά με την έναρξη εξυπηρετήσεως των πελατών των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας και Ευβοίας, θα ακολουθήσει σύντομα νεώτερη ανακοίνωση. Η Alpha Bank θα συνεχίσει να πράττει το καλύτερο δυνατόν για την ταχεία και ασφαλή εξυπηρέτηση των νέων της πελατών.
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
Συνάντηση του Δ.Σ. της Τράπεζας Δωδεκανήσου με τους βουλευτές του Νόμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη διοίκηση της Τράπεζας  παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού κ Βασίλης Υψηλάντης, Μάνος Κόνσολος, Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ δικαιολογημένα λόγω υποχρεώσεων δεν παρέστησαν ο κος Δημήτρης Γάκης και η κα Μίκα Ιατρίδη, οι οποίοι όμως δήλωσαν την πλήρη συμπαράσταση τους στις ενέργειες του Δ.Σ.
Στην διάρκεια της συζήτησης  έγινε πλήρης ανάλυση του χρονικού των ενεργειών και των αιτιών της ανάκλησης της αδείας της Τράπεζας. και αποφασίσθηκε πέραν της υποστήριξης των ενδίκων μέσων για την ακύρωση της απόφασης ανάκλησης της άδειας, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια και να ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση, έτσι ώστε να προστατευθεί η ακίνητη περιουσία της Τράπεζας και τα δάνεια των Δωδεκανησίων.     

ΠΙΟ ΚΡΥΟΣ Ο ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΦΑΝΤΑΡΟΙ  ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Τις κυριολεκτικά ψυχρές συνθήκες που επικρατούν λόγω .... μείωσης λειτουργικών εξόδων... σε στρατόπεδο της Ρόδου καταγγέλλουν φαντάροι .
Σύμφωνα με επιστολή που δημοσιοποιούν , αναφέρουν ότι οι διοικητές δεν επιτρέπουν τη χρήση κλιματιστικών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καλούν τους μόνιμους σε υπηρεσία χωρίς να τους καλύψουν τα μεταφορικά έξοδα για τα 30 χιλιόμετρα της απόστασης μεταξύ της πόλης και του στρατοπέδου.
Οι καταγγέλλοντες κάνουν επίσης λόγο για κατάχρηση εξουσίας. ''Οι Διοικητές των Μονάδων'' εξηγούν ''έχουν πάρει αμπάριζα τα πάντα, προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα. Καλά ως εδώ και θεμιτά.
Στο 474 ΤΔΒΕΘ, όμως, της Ρόδου, κάποιος ερμήνευσε τις οδηγίες της ιεραρχίας με τον δικό του τρόπο.
Κάνουμε υπηρεσίες κάθε βράδυ, ''επισημαίνουν''  και όταν γυρνάμε στον θάλαμο για να ξεκουραστούμε είναι πιο κρύος από έξω''.
Οι φαντάροι σημειώνουν  ακόμα ότι φυσικό σ' αυτές τις συνθήκες είναι να αρρωσταίνουν όχι όμως και  να αναρωτιέται  ο κ  ''Μ''  γιατί παρατηρούνται  τόσες κινήσεις και κατανάλωση καυσίμων προς τα νοσοκομεία. Όταν δε,  ανεβαίνουν για υπηρεσία μια βδομάδα στα φυλάκια, στα 850 μ τους απαγορεύουν  να χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά παρότι η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν ... Όμως αν ήταν το δικό τους  παιδί σ' αυτό το φυλάκιο θα τους ενδιέφερε  αν αντέχεται το κρύο...

ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΟΡΩΝΗ.
Αθώοι κρίθηκαν την Παρασκευή ,από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου  μετά από πρόταση της εισαγγελέως, και οι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης , που αφορούσε στην πρόκληση επεισοδίων στα τέλη του μηνός Ιουλίου  του  2008, ενάντια στη παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία των 20 ηλεκτροπαραγωγών ζευγών εντός του εργοστασίου της ΔΕΗ,  στη Σορωνή.
Οι κατηγορούμενοι Ευαγγελία Παναή, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Λευτέρης Καραγιάννης, Παναγιώτης Παναής, Γιώργος Μανέττας και Βασίλης Μαλώτρας, βαρύνονταν , με την τέλεση των αδικημάτων της παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης από πρόθεση από κοινού , της ηθικής αυτουργίας σε παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης, αλλά και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου από πρόθεση από κοινού..
Κατά τη διάρκεια της απολογίας των κατηγορουμένων αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε μορφής παρεμπόδισης ατόμου ή οχήματος και  ότι οι ίδιοι σε κάθε περίπτωση θα απέτρεπαν την είσοδο των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών Η/Ζ εντός του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σορωνή, ακόμη και εάν έθεταν σε κίνδυνο την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα. Σημειώνεται ότι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν οι δικηγόροι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μανόλης Γρηγοριάδης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Το ενιαίο  πλαίσιο  για την εθνική τουριστική πολιτική συζητήθηκε σε σύσκεψη των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών της χώρας υπό τη προεδρία της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη. Στη σύσκεψη συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Ελευθερία Φτακλάκη η οποία και   αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία δικτύου τουριστικών περιφερειών με διαπεριφερειακές συνεργασίες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ «Kalymnos Star»
Μηχανική βλάβη παρουσίασε το πλοίο «Kalymnos Star», το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Μαστιχαρίου (Κω) προς λιμένα Καλύμνου. Κατά τον κατάπλου του πλοίου έπεσε η πίεση του λαδιού στην αριστερή κύρια μηχανή. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ή ρύπανση της θάλασσας.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου κατόπιν επιθεωρήσεως από μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και εκ νέου επιθεώρησης προς διαπίστωση αυτής.

Π. ΛΑΜΠΡΟΥ (Π.Γ ΣΥΡΙΖΑ) ΣΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ.
Η πραγματοποίηση μαζικών πλειστηριασμών θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της Μικρασιατικής καταστροφής ,επεσήμανε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος του Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ  και δημοσιογράφος της εφημ. ΕΠΟΧΗ   στη συζήτηση κατά των κατασχέσεων και πλειστηριασμών που  οργάνωσε η Τ.Ο   στη Κω.
Επικαλούμενος ο ομιλητής τις δηλώσεις του εισαγγελέα Βασίλη Φλωρίδη ''για φρικτές καταστάσεις συνανθρώπων μας που χάνουν τα σπίτια τους ,φρικτή εμπειρία που ο ίδιος ζει καθημερινά στα δικαστήρια.,'' επικεντρώθηκε  σε παραδείγματα όπου κινήματα πολιτών εμπόδισαν    πλειστηριασμούς που ξεκινούσαν   ακόμα και για χρέη  300 ε.
Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Ηρακλείου Κρήτης όπου το κίνημα πολιτών βρίσκεται καθημερινά στο Ειρηνοδικείο.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ. ''Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ''
''Ο σύλλογος φάνηκε ότι προσπαθεί για τα τοπικά θέματα των παραγωγών αλλά το ενδιαφέρον μονοπώλησε η παρουσίαση της εμπειρίας της Κρήτης  ..'' υποστηρίζει ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Ελπίδας Νίκος Μυλωνάς με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού συλλόγου Κω.
Το ερώτημα όμως είναι , προσθέτει, αν και πως μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στο νησί μας οι θεσμοί των ομάδων παραγωγής και του δημοπρατηρίου.
Η δημιουργία ''ομάδας παραγωγών'' προϋποθέτει ένα συνεργατικό κλίμα ανάμεσα στους παραγωγούς και ένα αρχικό κεφάλαιο από κάθε συμμετέχοντα στην ''ομάδα''.
Από την άλλη συμπληρώνει ο κ. Μυλωνάς το δημοπρατήριο, που είναι κι αυτό μια μορφή επιχείρησης, για τα δικά μας δεδομένα η μορφή της Κρήτης δεν έχει καμιά τύχη γιατί η περίοδος λειτουργίας του θα είναι μικρή, όση και της τουριστικής περιόδου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  Δ. ΑΛΛΑΓΗΣ  ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.
Την πρόταση του για μια ολοκληρωμένη πολιτική δημόσιας υγείας στο νησί με την ενεργό συμμετοχή της αυτοδιοίκησης κατέθεσε σε συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Κυρίτσης με τη διοίκηση του Ιατρικού συλλόγου Κω και  μέλη του Δ.Σ των Νοσοκομειακών Γιατρών.
Η πρόταση αυτή που ουσιαστικά θα αποτελέσει το πρόγραμμα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ  για την επόμενη πενταετία, στηρίζεται σε τρεις άξονες, που δόθηκαν για διαβούλευση στους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Κω και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, προκειμένου και αυτοί να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Οι άξονες που, σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη ,είναι κοστολογημένοι   και αφορούν 
*** στην οριοθέτηση των υπηρεσιών υγείας που θα προσφέρει ο Δήμος στους δημότες της Κω.
*** στην  ένταξη αυτών των υπηρεσιών στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας δημόσιας υγείας και
*** στην ανάπτυξη υπηρεσιών e-Health που θα παρέχονται δωρεάν στους πολίτες.
Όσον αφορά στο  Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, ο κ. Κυρίτσης δεσμεύτηκε ότι '' θα λειτουργήσει ως δομή δημόσιας υγείας γιατί χτίστηκε με χρήματα των πολιτών.''

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54