ΠΟΥ: Μη έγκυρα τα στοιχεία περί αυτομόλυνσης Ελλήνων με AIDS

Ανασκεύασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) την αναφορά του σχετικά με την προέλευση του 50% των νέων περιστατικών HIV στην Ελλάδα το 2011 από την εκούσια αυτομόλυνση των χρηστών ηρωίνης, προκειμένου να λαμβάνουν επίδομα ύψους 700 ευρώ το μήνα και να γίνουν ταχύτερα αποδεκτοί σε προγράμματα απεξάρτησης, στα οποία καταγράφεται έως και τριετής αναμονή.

Σύμφωνα με μήνυμα μέσω Twitter του επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και κοινωνικών δικτύων του ΠΟΥ, Νέιβιντ Χαρτλ πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, καθώς από το κείμενο παραλήφθηκε μισή πρόταση και πως σύντομα θα υπάρξει πλήρης επίσημη δήλωση.

Όπως αναφέρει το Enet English, η σωστή διατύπωση έπρεπε να είναι η εξής: «τα μισά από τα νέα κρούσματα HIV είναι από ενέσεις που κάνουν οι ίδιοι οι χρήστες και από αυτά, λίγα είναι από εσκεμμένη μόλυνση με τον ιό».

Με δική του ανακοίνωση το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο απευθύνθηκε στον ΠΟΥ, έκανε επίσης λόγο για λανθασμένη αναφορά σημειώνοντας πως η αρχική πηγή από την οποία αντλήθηκε η εν λόγω πληροφορία αναφέρεται σε σποραδικά, μη τεκμηριωμένα περιστατικά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54