Νέα Υόρκη: Εκατοντάδες μετανάστες κοιμούνται έξω από το ξενοδοχείο «Roosevelt» στο Μανχάταν

Σοκάρουν οι εικόνες που καταγράφονται στην “καρδιά” της Νέας Υόρκης, καθώς εκατοντάδες μετανάστες κοιμούνται στο πεζοδρόμιο, έξω από το ξενοδοχείο «Roosevelt» στο Μανχάταν, που αποτελεί ένα άτυπο hot spot.

Σωρεία αιτούντων άσυλο, προερχόμενοι από διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής, κοιμούνται πάνω σε χαρτόνια, επειδή πλέον η χωρητικότητα του κτιρίου δεν επαρκεί για να τους φιλοξενήσει.

Το ξενοδοχείο «Roosevelt», το οποίο έκλεισε πριν από τρία χρόνια, είναι ένα από τα πολλά που έχουν μετατραπεί σε κέντρα έκτακτης ανάγκης, καθώς η πόλη παλεύει με την εισροή μεταναστών.

Η Νέα Υόρκη δεσμεύεται από ένα διάταγμα που ισχύει εδώ και δεκαετίες και το οποίο την υποχρεώνει να παρέχει καταφύγιο σε όσους δεν έχουν σπίτι. Ως αποτέλεσμα, το «Roosevelt» και άλλα παρόμοια καταλύματα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την Times Square, το μνημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Empire State Building, έχουν γίνει κόμβοι φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών.

Η Νέα Υόρκη φιλοξενεί επί του παρόντος περισσότερους από 56.000 μετανάστες σε περίπου 200 αυτοσχέδιους χώρους. Χιλιάδες άλλοι βρίσκονται στο σύστημα καταφυγίων της πόλης.

Φωτογραφίες: Reuters