Ευρωπαϊκά ΜΜΕ: Η Καϊλή προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία – Έδωσε στον πατέρα της τη βαλίτσα με τα λεφτά

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Qatargate βλέπουν το φως της δημοσιότητας από ευρωπαϊκά Μέσα. Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, επικαλούμενο την κατάθεση της Εύας Καϊλή, παρουσιάζει νέα στοιχεία σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Η Καϊλή προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία».

Το δημοσίευμα περιγράφει τις πρώτες αντιδράσεις της Εύας Καϊλή, η οποία, όπως υποστηρίζει, προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία μετά τη σύλληψη του συντρόφου της. Ακόμη, αναφέρεται ότι η ευρωβουλεύτρια επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Παντσέρι.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη κατάθεσή της στους ανακριτές η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να είπε: «Αφού συνελήφθη ο σύντροφός μου, μπήκα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω, γιατί συνελήφθη», είπε. Η Καϊλή βρήκε τη βαλίτσα, καθώς και έναν υπολογιστή και ένα τηλέφωνο. «Έτσι τηλεφώνησα στον πατέρα μου, που ήταν με το μωρό. Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. (…) Ήταν μια βαλίτσα για τον Παντσέρι, που κρατούσε ο άντρας μου στο σπίτι. (…) Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα πήγαινε στην κόρη μου γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα που είχε πάρει».


Όπως μεταδίδει η La Repubblica, αμέσως μετά η Καϊλή προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι και τους φίλους του: «Πρώτα προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Παντσέρι (που μιλάει μόνο ιταλικά) αλλά δεν τον βρήκα, οπότε προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπελά και τη Μαρία Αρενά. Δεν γνώριζαν γιατί δεν απάντησε στο τηλέφωνο ο Παντσέρι» είπε στις Αρχές.

Για τα χρήματα, ανέφερε επίσης πως άνοιξε τη βαλίτσα και το χρηματοκιβώτιο. «Ξέρω ότι (ο Φραντσέσκο Τζόρτζι) φύλαγε κάτι για το παλιό του αφεντικό, τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, και ίσως και για το σημερινό του αφεντικό, Αντρέα Κοζολίνο» δήλωσε.

Όπως είπε με βεβαιότητα, η βαλίτσα ανήκε στον Παντσέρι, διαβεβαίωσε η Καϊλή, προσθέτοντας ωστόσο ότι «υπήρχε μια άλλη τσάντα που περιείχε χρήματα. Ήταν αυτά που είχε δανειστεί (ο Τζόρτζι) για το ακίνητο». Το ζευγάρι είχε μόλις αγοράσει ένα διαμέρισμα με το δάνειο στο όνομα της Καϊλή, η οποία πληρώνει το ενοίκιο και την εργασία, ενώ τα μετρητά «ήταν εισφορά του συντρόφου μου». Στην τσάντα υπήρχαν «50 ή 60 χιλιάδες ευρώ, δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν έχω σκοπό να ερευνήσω τις υποθέσεις του». «Ο Φραντσέσκο δεν έχει πολλά χρήματα, γιατί δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα έξοδα», προσθέτει η Καϊλή. «Είναι και μικρότερος από εμένα. Ξέρω ότι κατά καιρούς δανείζεται από τους γονείς του, ίσως και από τον Αντόνιο, αλλά αυτό δεν το γνωρίζω(. ..) Υπάρχουν πράγματα που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά».

Η Καϊλή εστίασε επίσης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, στο έργο της στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο ως πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πώς αυτό επηρεάζει τα συμφέροντα του Εμιράτου. «Κάθε αντιπρόεδρος έχει ένα χαρτοφυλάκιο. Το δικό μου ήταν στη Μέση Ανατολή, 15 χώρες».