Ιταλοί εργάτες αρνήθηκαν να φορτώσουν αεροπλάνα με όπλα μεταμφιεσμένα ως «ανθρωπιστική βοήθεια»

Από το αεροδρόμιο της Πίζας επιχειρήθηκε να σταλούν όπλα στην Ουκρανία μεταμφιεσμένα ως «ανθρωπιστική βοήθεια», σύμφωνα με την καταγγελία του Συνδικάτου USB Ιταλίας.

Οι εργαζόμενοι αρνούνται να φορτώσουν τα αεροπλάνα και καλούν σε κινητοποίηση το Σάββατο 19 Μάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου USB Ιταλίας που δημοσιεύει το pamehellas, εργαζόμενοι του πολιτικού αεροδρομίου Galileo Galilei στην Πίζα ενημέρωσαν για ένα πολύ σοβαρό γεγονός: «ανθρωπιστικές» πτήσεις που αναχωρούν από το πολιτικό αεροδρόμιο, που θα έπρεπε να είναι γεμάτες με προμήθειες, τρόφιμα, φάρμακα και οτιδήποτε άλλο χρήσιμο για τον λαό της Ουκρανίας που βασανίζονται για εβδομάδες από βομβαρδισμούς και μάχες. Αλλά δεν είναι έτσι!

Όταν εργαζόμενοι πήγαν κάτω από το αεροπλάνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με κιβώτια γεμάτα όπλα διαφόρων τύπων, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Αντιμέτωποι με αυτό το πολύ σοβαρό γεγονός, οι εργάτες αρνήθηκαν να φορτώσουν το φορτίο.

Το συνδικάτο USB Ιταλίας καταγγέλλει την υποκρισία, η οποία χρησιμοποιεί κυνικά «ανθρωπιστική» κάλυψη για να συνεχίσει να πυροδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το συνδικάτο USB απαιτεί
1) οι δομές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του πολιτικού αεροδρομίου να μπλοκάρουν αμέσως αυτές τις πτήσεις θανάτου που μεταμφιέζονται ως «ανθρωπιστική» βοήθεια·

2) οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να αρνούνται να φορτώνουν όπλα και εκρηκτικά που τροφοδοτούν τον πόλεμο

3) Διαδήλωση το Σάββατο 19 Μαρτίου μπροστά από το αεροδρόμιο Galilei (3 μ.μ.) με σύνθημα «Από την Τοσκάνη γέφυρες ειρήνης, όχι πτήσεις πολέμου!».

 Πηγή: www.rosa.gr