Ο Ηγέτης της Γαλλικής Αριστεράς Ζαν- Λυκ Μελανσον: Κάρτα υγείας- παράλογο, άδικο και αυταρχικό!
Την Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021, το κυβερνητικό νομοσχέδιο συζητήθηκε στην Εθνοσυνέλευση για την εφαρμογή της «κάρτας υγείας» που θα δημιουργήσει μια κοινωνία γενικευμένου ελέγχου. Ο Jean-Luc Mélenchon ηγήθηκε της μάχης ενάντια σε αυτό το ελευθεριακό κείμενο. Αυτό το βίντεο συγκεντρώνει τις διάφορες παρεμβάσεις του.

Ο πρόεδρος της ομάδας ‘La France insoumise’ τόνισε σε μια πρώτη ομιλία το χάος και την αταξία που θα έφερνε αυτό το κείμενο στη χώρα με παραλογισμούς, όπως διαφορετικούς κανόνες ανάλογα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στη δεύτερη και την τρίτη ομιλία του, ο Jean-Luc Mélenchon κατήγγειλε τον κίνδυνο που συνεπάγεται το τέλος των αποζημιώσεων για δοκιμές. Εξήγησε ότι η ιδέα ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν θα χρειαστεί να εξεταστούν ήταν ψευδής, καθώς το εμβόλιο δεν εμποδίζει ούτε τη μετάδοση της νόσου ούτε τη μετάδοσή της. Ζήτησε επίσης να τηρηθεί αυτό που λέει ο ΠΟΥ για το πώς να προχωρήσουμε καλύτερα στην ανοσοποίηση, πειστικό και όχι πειστικό. Επανέλαβε επίσης την ανάγκη άρσης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας εμβολίων προκειμένου να επιτρέψει τον εμβολιασμό να εξαπλωθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Ενώ οι μακρον- ομολόγοι θέλουν να αναστείλουν τον μισθό και, ακόμη και, την απόλυση μετά από δύο μήνες ενός μη εμβολιασμένου υπαλλήλου, ο πρόεδρος της ομάδας ‘La France insoumise’ τόνισε σε μια τέταρτη παρέμβαση αυτή τη βία κατά των εργαζομένων της χώρας μας. Κατήγγειλε τη νέα παραβίαση της ελευθερίας που συνιστούσε αυτή.

Τέλος, στην πέμπτη και έκτη ομιλία του, ο Jean-Luc Mélenchon κατήγγειλε την έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης στην κρίση υγείας και την έλλειψη προγραμματισμού. Υπενθύμισε ότι σε κάθε στάδιο, οι επιστήμονες  είχαν προειδοποιήσει, ιδιαίτερα για την άφιξη νέων κυμάτων μόλυνσης. Υπενθύμισε επίσης όλες τις προτάσεις που είχαν γίνει, χωρίς ποτέ να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση.

anastoxasmoi.gr