Θύελλα αντιδράσεων για το δημοσέυμα του BBC (video)

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC, που υποστηρίζει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει σλαβο-μακεδονική μειονότητα, αν και επισημαίνει ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Βόρεια Μακεδονία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, σήμερα θα σταλεί επιστολή προς το BBC.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με δύο ανακοινώσεις κάλεσε τον πρωθυπουργό, «να ξεκαθαρίσει ότι ζήτημα μακεδονικής μειονότητας» δεν υφίσταται στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο: «Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας – Οι Σλάβοι Μακεδόνες» και υποστηρίζει ότι, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα αναγνώρισε, σιωπηρά, την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».

Πόλεμος ανακοινώσεων Μαξίμου- ΝΔ

Το Μέγαρο Μαξίμου, υπενθυμίζει επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε διέψευσε τις δηλώσεις του σε ξένα μέσα αλλά και στη Γερμανίδα καγκελάριο για «αποσχιστικές τάσεις στη βόρεια Ελλάδα».

«Το BBC δεν είναι Documento» απαντά η ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η εξωτερική πολιτική δεν είναι εκπομπή τηλεπωλήσεων», η αιχμηρή αντίδραση του Μαξίμου που καλεί την Πειραιώς «να σταματήσει να τζογάρει επικοινωνιακά σε ανύπαρκτες υποθέσεις».

«Το προηγούμενο Σύνταγμα των γειτόνων μας μιλούσε για ύπαρξη μειονοτήτων. Το νέο τους Σύνταγμα, που δημιουργήθηκε με βάση τη συμφωνία, δεν κάνει λόγο για μειονότητες» τόνισε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open κο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Θέμα μειονότητας, όπως το θέτει το ΒBC, δεν υπάρχει. Υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται κάποιες παραδόσεις, αλλά αυτό δεν τους κάνει μειονότητα, ούτε διεκδικούν τη θέση της μειονότητας. Αισθάνονται και είναι Έλληνες» προσέθεσε.

«Για προκλήσεις αλυτρωτισμού και προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού» έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής .

Φάμελλος: Το δημοσίευμα του BBC δεν έχει καμία βάση (audio)

Φορτσάκης: Αποδοκιμάζω πλήρως το δημοσίευμα του BBC (audio)

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που στο BBC εμφανίζονται προκλητικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας, που προκαλούν ερωτήματα και αντιδράσεις.

Το 2008, το ίδιο μέσο είχε ανακαλύψει «αυτονομιστικό κίνημα στην Κέρκυρα» και είχε δημοσιεύσει το σχετικό άρθρο υπό τον τίτλο: «Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ»

Το τότε άστοχο άρθρο φιλοξενούσε έναν Ελληνοαυστραλό «επαναστάτη» όπως τον αποκαλούσε, ο οποίος αφού κατάφερε να γίνει θέμα στο BBC, μετά απλώς εξαφανίστηκε.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54