Αυστραλία: Ποδηλάτης έπαθε εγκαύματα από το iPhone του και καλεί την Apple να ενημερώσει για τους πιθανούς κινδύνους

Εγκαύματα από μπαταρίες του iPhone υπέστη ένας 36χρονος άνδρας από την Αυστραλία, ο οποίος καλεί την Apple να ενημερώσει τους καταναλωτές για τους πιθανούς κινδύνους.

Ο Γκάρεθ Κλίαρ, μιλώντας στις τοπικές εφημερίδες, κατήγγειλε ότι το iPhone 6, το οποίο κουβαλούσε την ώρα που έκανε ποδηλασία, ανεφλέγη όταν αυτός, κάνοντας μια λάθος κίνηση, έπεσε από το ποδήλατό του. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί εγκαύματα.

«Είδα καπνό να βγαίνει από την πίσω τσέπη μου και ξαφνικά ένιωσα έναν οξύ πόνο στο πάνω μέρος του δεξιού μου ποδιού», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Sydney Morning Herald.

«Μπορούσα να το δω να λιώνει μέσα από το σορτσάκι μου. Θυμάμαι ότι κοίταξα το πόδι μου, όπου φαινόταν μια μαυρίλα σε όλο το μήκος του και ήταν έντονη η μυρωδιά του φωσφόρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το περιστατικό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς έχει αποδειχτεί ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πιθανόν να πιάσουν φωτιά σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ο Κλίαρ δήλωσε ότι, μετά την ιατρική διάγνωση, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση, ενώ ευελπιστεί ότι η Apple θα δραστηριοποιηθεί προκειμένου να προειδοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους.


πηγή tvxs
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54