Φωτογραφία REUTERS

Σκωτία - βόρεια Αγγλία: Κλειστά σχολεία και κατεστραμμένοι δρόμοι από τη χιονοθύελλα

Περισσότερα από 100 σχολεία και παιδικοί σταθμοί παρέμειναν κλειστά στη βόρεια Βρετανία, κυρίως στη Σκωτία, εξαιτίας της ακραίων καιρικών φαινομένων και των ισχυρών χιονοπτώσεων, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας (Met) κήρυξε σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού πολλές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης και προβλήματα στις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς.

Η ταχύτητα των «ισχυρών ανέμων» που αναμένεται να πλήξουν αργότερα τις ακτές των Αγγλίας και της Ουαλίας ενδέχεται να φθάσει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

«Ο συναγερμός σχετίζεται κυρίως με χιονοπτώσεις και παγετό που αναμένεται να σαρώσουν ένα μεγάλο μέρος της Σκωτίας» δήλωσε ένας εκ των εκπροσώπων Τύπου του Met, ο Τζόναθαν Χάντερ.

Τουλάχιστον 98 σχολεία και παιδικοί σταθμοί δε λειτούργησαν στη Σκωτία και στα νησιά που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, όπως και δεκάδες άλλα στη Βόρεια Ιρλανδία.

Προβλήματα σημειώθηκαν στις μετακινήσεις στη Σκωτία, όπου πολλά δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο ScotRail.

Η ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά είχε διακοπεί την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Πηγή: naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54