Γάζα: Και ο θρήνος συνεχίζεται

Πέντε Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα όταν το σπίτι τους επλήγη από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, 47η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε από το πρωί είκοσι στόχους στο έδαφος αυτό και σε βομβαρδισμό επλήγη το σπίτι αυτό. Τα πέντε θύματα, ένας 28χρονος άνδρας, η σύζυγός του, 26 ετών, οι γιοι τους, τριών και τεσσάρων ετών αντίστοιχα και η 45χρονη θεία του άνδρα, έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ.

Από την έναρξη της σύγκρουσης στις 8 Ιουλίου, τουλάχιστον 2.097 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων το 70,73% είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Σύμφωνα με τη Unicef, τουλάχιστον 480 παιδιά, ηλικίας από 10 ημερών έως 17 ετών, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης. Στο Ισραήλ ένα τετράχρονο αγοράκι σκοτώθηκε χθες βράδυ από παλαιστινιακή οβίδα. Εκτός από το θύμα αυτό, 64 στρατιώτες και τρεις άμαχοι είναι οι απώλειες στην ισραηλινή πλευρά.

Τέλος, σήμερα ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε να επαναληφθούν γρήγορα οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Γάζα.Πηγή: ΑΠΕΤελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54