Φωτογραφία REUTERS

Ινδία: Στους 118 οι νεκροί από την κατολίσθηση

Στους 118 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε χωριό του κρατιδίου Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας. Πάντως σύμφωνα με τις τοπικές αρχές υπάρχουν λιγοστές ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.
 
 
Τουλάχιστον 25 ακόμη σοροί βρέθηκαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης από την Κυριακή, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος της εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών ΜΚ Μάτζε. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται 46 άνδρες, 55 γυναίκες και 17 παιδιά.

Η κατολίσθηση στο χωριό Μάλιν ισοπέδωσε 44 σπίτια, τα περισσότερα κατασκευασμένα από λάσπη, άχυρα και καλάμια μπαμπού. Οκτώ άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός βρέφους τριών μηνών, εντοπίστηκαν ζωντανοί στα συντρίμμια ύστερα από δέκα ώρες.

Περίπου 80 με 90 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, αλλά οι πιθανότητες να βρίσκονται στη ζωή είναι λιγοστές ύστερα από τόσες ημέρες. Οι βροχές που σημειώνονται στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι η αποψίλωση των δασών συνέβαλε στην πρόκληση της κατολίσθησης, η οποία σημειώθηκε ύστερα από σφοδρή βροχόπτωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο,naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54