Φωτογραφία REUTERS

Γαλλία: Πιθανότατα λόγω καιρού η συντριβή του αεροσκάφους στο Μάλι

Στις κακές καιρικές συνθήκες οφείλεται πιθανότατα η πτώση του αεροσκάφους με τους 116 επιβαίνοντες στο Μάλι, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρντ Καζενέβ. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που επισκέφθηκαν το σημείο συντριβής, το αεροσκάφος διαλύθηκε όταν προσέκρουσε στο έδαφος και έτσι καθίσταται απίθανο το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα επίθεσης.
«Το αεροπλάνο καταστράφηκε τη στιγμή της πρόσκρουσης», είπε ο Γάλλος υπουργός και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη για λόγους που συνδέονται με τις καιρικές συνθήκες. Καμία θεωρία δεν μπορεί να αποκλειστεί σε αυτό το σημείο... αλλά αυτή είναι πράγματι η πιο πιθανή θεωρία».

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κιβιλιέ δήλωσε ότι η οσμή των καυσίμων στο σημείο της συντριβής και η μικρή έκταση στην οποία βρίσκονται διάσπαρτα τα συντρίμμια του αεροσκάφους υποδεικνύουν ότι αιτία της συντριβής ήταν ο καιρός, κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή ο συνδυασμός τέτοιων παραγόντων.

Γαλλικά στρατεύματα που βρίσκονταν ήδη στο Μάλι για άλλους λόγους, θα φθάσουν την Παρασκευή στο σημείο συντριβής για να το περιφρουρήσουν.
Πηγή: Reuters
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54