Γιατροί χωρίς Σύνορα για τη Γάζα: Βοήθησέ μας να σώσουμε ζωές εκεί που μας χρειάζονται

"Ανθρωπιστική τραγωδία δίχως τέλος στη Γάζα", σημειώνουν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και στην έκκλησή τους αναφέρουν:

"Άμαχος πληθυσμός και ιατρικό προσωπικό τα θύματα των βομβαρδισμών. Η αίθουσα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Αλ Σίφα, στη Γάζα, κατακλύζεται από γυναίκες και παιδιά. Άμαχος πληθυσμός και ιατρικό προσωπικό, παγιδευμένοι στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, βομβαρδίζονται.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γινόμαστε μάρτυρες των σφοδρών επιθέσεων  και επισημαίνουμε ότι από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» (Protective Edge) στη Λωρίδα της Γάζας, η πλειοψηφία των νεκρών και των τραυματιών είναι άμαχοι και ιατρικό προσωπικό.

"Στην αίθουσα ανάνηψης των επειγόντων περιστατικών, οι μισοί ασθενείς που ήταν σε σοβαρή κατάσταση έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγα λεπτά και οι άλλοι μισοί έπρεπε να υποβληθούν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση», δήλωσε η Οντρεί Λάντμαν, ιατρική συντονίστρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γάζα.

Δύο αδελφάκια, οκτώ και τεσσάρων ετών, βρίσκονται ξαπλωμένα πλάι-πλάι στη μονάδα εντατικής θεραπείας εγκαυμάτων του Αλ Σίφα έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα που προκλήθηκαν από έναν πύραυλο που χτύπησε το σπίτι τους.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς αμάχων και να σεβαστεί την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού και τις ιατρικές εγκαταστάσεις. Στο νοσοκομείο όπου εργαζόμαστε είδαμε δύο διασώστες να χάνουν τη ζωή τους κι άλλους δύο να τραυματίζονται στην προσπάθειά τους να περισυλλέξουν τραυματίες από την Ας Σουτζαιβέ. Επιπλέον μέλη του προσωπικού μας που επέβαιναν σε ένα όχημα, το οποίο έφερε εμφανώς τα διακριτικά της οργάνωσης, είδαν μια αεροπορική βόμβα να εκρήγνυται  σε απόσταση  μόλις 300 μέτρων, ενώ οι Ισραηλινές αρχές είχαν νωρίτερα εγγυηθεί για την ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού μας από το σημείο διέλευσης των συνόρων Ερέζ προς την πόλη της Γάζας.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργαζόμαστε στη Γάζα για περισσότερα από 10 χρόνια, παρέχοντας ιατρική, χειρουργική και ψυχολογική φροντίδα. Στην κρίση των τελευταίων ημερών, οι ιατρικές μας ομάδες άγρυπνες, υποστηρίζουν το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα. Με μία πλήρη χειρουργική ομάδα, με ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες έκτακτης ανάγκης προσπαθούμε να σώσουμε τους τραυματισμένους πολίτες.

Η υποστήριξή σας έχει ζωτική σημασία.
Η δωρεά σας μπορεί να κρατήσει τους ανθρώπους που πολιορκούνται ανελέητα, στη ζωή.
 
Κάνε μια δωρεά σήμερα στον ειδικό λογαριασμό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα:
Μέσω τράπεζας: Alpha Bank IBAN GR87 0140 1040 1040 0278 6014 374
 
Διαδικτυακά εδώ

Με €50 αγοράζουμε ιατρικά κιτ* με τα οποία προσφέρουμε ιατρική φροντίδα σε 70 ασθενείς για 3 μήνες. Τα κιτ περιέχουν τα απαραίτητα φάρμακα και τον εξοπλισμό προκειμένου το προσωπικό μας να διασφαλίσει την παροχή ιατρικής φροντίδας, ανεξάρτητα από την πρόσβαση ή όχι σε ιατρικές δομές.


Ευχαριστούμε

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ως αποτέλεσμα της έκκλησης αυτής θα διατεθούν σε όλα τα υπάρχοντα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα Παλαιστινιακά εδάφη.
 
*Για να είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε στις επείγουσες κρίσεις αποτελεσματικά, από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χρησιμοποιούμε προσυσκευασμένα κιτ με ιατροφαρμακευτικό υλικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τα αποστέλλουμε άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη προκύψει ανάγκη. Παράλληλα, διασφαλίζουμε ότι θα παραδοθούν σε άριστη κατάσταση και μάλιστα με ένα αρκετά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με το κόστος που απαιτείται για τη διαχείριση της συλλογής φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Για τους λόγους αυτούς, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δε δεχόμαστε φάρμακα ή άλλες δωρεές σε είδος.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54