Φωτογραφία REUTERS/AFOLABI SOTUNDE

Θύμα απαγωγής Γερμανός πολίτης στη Νιγηρία

Θύμα απαγωγής έπεσε ένας Γερμανός υπήκοος το πρωί της Τετάρτης από ενόπλους στην Ανταμάουα, μία από τις τρεις πολιτείες της βορειοανατολικής Νιγηρίας που έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των βιαιοτήτων που διαπράττει στην περιοχή η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
 
«Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας εργάζονται επιμελώς για να εντοπίσουν τους απαγωγείς και να απελευθερώσουν τον όμηρο», δήλωσε ο Οτμάν Αμπουμπακάρ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Ανταμάουα ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το θύμα είναι Γερμανός.

Οι αρχές της χώρας «έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών όμως δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους της πόλης Γκόμπι, ο απαχθείς εργαζόταν ως δάσκαλος σε ένα δημόσιο σχολείο της πόλης.

Οι μάρτυρες αυτοί δήλωσαν ότι περίπου 20 ένοπλοι άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες έφτασαν γύρω στις 06:45 (τοπική ώρα, 08:45 ώρα Ελλάδας) μπροστά από το σπίτι του Γερμανού την ώρα που αναχωρούσε για τη δουλειά του. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο