Τέσσερα παιδιά νεκρά από ισραηλινή οβίδα σε παραλία της Γάζας

Τέσσερα παιδιά τα οποία βρίσκονταν σε παραλία της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας έχασαν τη ζωή τους από οβίδα την οποία εκτόξευσε πλεούμενο του ισραηλινού ναυτικού, σύμφωνα με αξιωματούχους του τομέα υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ σημείωσε ότι το περιστατικό μελετάται, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.
«Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία. Όλα ήταν κάτω των 15 ετών», διευκρίνισε ο αυτόπτης μάρτυρας Άχμεντ Αμπού Χασέρα.

«Όταν το πρώτο βλήμα έπληξε το έδαφος, αυτά έτρεξαν, αλλά τα χτύπησε ένα άλλο βλήμα», σημείωσε ο ίδιος, τα ρούχα του οποίου ήταν λερωμένα με αίμα.
«Φαινόταν σαν να τα κυνηγούσαν τα βλήματα», κατέληξε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

O Άσραφ Aλ Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, επιβεβαίωσε ότι τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν και πρόσθεσε ότι ένα πέμπτο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Αυτό είναι ένα δειλό έγκλημα», σημείωσε.

Σύμφωνα παράλληλα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα παιδιά έχασαν την ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα, τα οποία είδαν δημοσιογράφοι του και τα οποία κατέστρεψαν κατάλυμα σε μια παραλία της Γάζας, στο οποίο βρισκόταν μια ομάδα παιδιών.

Και πάλι σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το κατάλυμα απείχε περίπου 200 μέτρα από ξενοδοχείο της πόλης της Γάζας, στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι.Πηγή: www.naftemporiki.gr