Φωτογραφία REUTERS

Ιράκ: Έκκληση για ενότητα απευθύνουν σιίτες και σουνίτες πολιτικοί ηγέτες

Έκκληση για εθνική ενότητα απηύθυναν το βράδυ της Τρίτης Ιρακινοί σιίτες και σουνίτες πολιτικοί ηγέτες έπειτα από τη συνάντησή τους, σε μια προσπάθεια να βρεθεί πολιτική λύση και να τερματιστεί η έκρηξη της θρησκευτικής βίας.
Οι πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων, από την πλευρά των σιιτών ο πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι, και από τους σουνίτες ο Οσάμα αλ-Νουτζαίφι, που ήταν και ο τελευταίος πρόεδρος της Βουλής που διαλύθηκε προ ημερών, καθώς επίσης και ο προκάτοχος του αλ-Μαλίκι ο Ιμπραίμ αλ-Τζααφάρι, οι οποίοι συναντήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, απηύθυναν έκκληση για «την υπεράσπιση του κράτους την προστασία της κυριαρχίας και της αξιοπρέπεια του Ιράκ».

Ζήτησαν επίσης, την αποφυγή των θρησκευτικών αδικιών και απαγόρευσαν τη μεταφορά όπλων από φορείς που δεν ανήκουν στις κρατικές δομές της χώρας.

Η έκκληση αυτή έγινε την ώρα που το Ιράκ βρίσκεται αντιμέτωπο με την εξέγερση των σουνιτών ανταρτών οι οποίοι την τελευταία εβδομάδα έχουν πάρει υπό τον έλεγχο τους πολλές περιοχές και πόλεις στα βόρεια της χώρας.

Πηγή: naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/06/2014 - 01:32