Φωτογραφία REUTERS

Με το κόμμα του Φάρατζ θέλουν να συνεργαστούν οι ψηφοφόροι του Μπέπε Γκρίλο

Με το βρετανικό ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ επέλεξαν να συνεργαστούν στο Ευρωκοινοβούλιο οι ψηφοφόροι του Κινήματος Πέντε Αστέρων του κωμικού Μπέπε Γκρίλο σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοψηφίσματος το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, η πρόταση για συνεργασία με την ομάδα Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας (EFD) εξασφάλισε 23.121 ψήφους σε σύνολο 29.584, ενώ οι άλλες δυο εναλλακτικές ήταν εκείνες της συντηρητικής ομάδας Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) υπό το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας και αυτής των ανένταχτων.

Το διαδικτυακό δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε στο ιστολόγιο του Γκρίλο από τις 10:45 ως τις 19:00 ώρα Ιταλίας.

Στις δυνατότητες επιλογής δεν συμπεριλαμβανόταν η ομάδα των Πράσινων Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Greens/EFA), κάτι που υπογραμμίσθηκε με έμφαση από αρκετούς απογοητευμένους οπαδούς του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

«Οι Πράσινοι δεν δέχθηκαν ούτε να οργανωθεί συνάντηση για να συζητηθεί τυχόν συμμαχία». Οι ιταλοί Πράσινοι όμως διαμέσου του Άντζελο Μπονέλι έκαναν γνωστό ότι «κάτι τέτοιο δεν αληθεύει» και πως «από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων είχαν ζητηθεί κάποιες εγγυήσεις και μια σαφέστερη στάση απέναντι στον Φάρατζ». 
δήλωσαν βουλευτές του Γκρίλο, όπως ο Μάνλιο Ντι Στέφανο.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/06/2014 - 22:36