Φωτογραφία REUTERS

Β. Ιρλανδία: Βόμβα κατέστρεψε ξενοδοχείο στο Λοντοντέρι - Δεν υπήρξαν θύματα

Βόμβα εξερράγη το βράδυ της Πέμπτης στο πολυτελές ξενοδοχείο Everglades, του Λοντοντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο καταστράφηκε, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

 
Η επίθεση σύμφωνα με πολιτικούς συνιστά απόπειρα αναβίωσης του αιματηρού παρελθόντος του διχασμού καθολικών και προτεσταντών στην περιοχή.
Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν εκραγεί ο μηχανισμός «αποτρέποντας αναμφίβολα μία τραγωδία», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η βόμβα εξερράγη τη στιγμή που οι πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να την εξουδετερώσουν. Είχε τοποθετηθεί μέσα σε εκδρομικό σάκο και προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε το ξενοδοχείο.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση που σημειώνεται στη Βόρεια Ιρλανδία μετά την έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο τον Νοέμβριο και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ενώ παραμένει άγνωστο για ποιον λόγο στοχοποιήθηκε το ξενοδοχείο.

«Τόσοι άνθρωποι εργάζονται σκληρά για να προχωρήσει μπροστά η πόλη, αλλά αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση επιχειρούν να μας γυρίσουν πίσω στη χειρότερη εποχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μαρκ Ντάρκαν, βουλευτής της τοπικής βουλής με το ρεπουμπλικανικό κόμμα SDLP.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν Μακ Γκίνες του Σιν Φέιν, πρώην διοικητής του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε ότι η γενέτειρά του, το Λοντοντέρι, δεν θα μείνει πίσω εξαιτίας εκείνων που «παραμένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν».

Πηγή: naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30/05/2014 - 15:13