Ο Μοχάμεντ αλ Ζεχάουι, επικεφαλής της Άνσαρ αλ Σαρία, της ισλαμικής οργάνωσης της Λιβύης στη Βεγγάζη διαβάζει την ανακοίνωση - προειδοποίηση στις ΗΠΑ. Φωτογραφία REUTERS

Λιβύη: Απειλές ισλαμιστών προς τις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της Άνσαρ αλ Σαρία, Μοχάμεντ αλ Ζεχάουι, της ισλαμικής οργάνωσης της Λιβύης στη Βεγγάζη διαβάζοντας μια ανακοίνωση η οποία μεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Λιβύης  δήλωσε: «Υπενθυμίζουμε στην Αμερική, αν επέμβει (στην Λιβύη), την ήττα της στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Σομαλία, γιατί στη Λιβύη θα αντιμετωπίσει κάτι χειρότερο».
Όπως είπε ο επικεφαλής της Άνσαρ αλ Σαρία, «η Αμερική ήταν αυτή που ώθησε τον Χάφταρ να στρέψει τη χώρα στον πόλεμο και την αιματοχυσία».

Η οργάνωση αυτή, το όνομα της οποίας σημαίνει «οπαδοί του ισλαμικού νόμου» στα αραβικά, ευθύνεται για πολλές επιθέσεις εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βεγγάζη και φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2012 κατά του αμερικανικού προξενείου στην πόλη.

Ο Ζεχάουι, ντυμένος με το παραδοσιακό ένδυμα της Λιβύης και έχοντας πίσω του τη μαύρη σημαία των τζιχαντιστών, (η οργάνωση του οποίου έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τις ΗΠΑ), απευθύνθηκε κυρίως στις φυλές της χώρας ζητώντας τους να «μην οδηγήσουν τους γιους τους στην ανταρσία».

Κατηγόρησε τον Χάφταρ ότι είναι ο «νέος Καντάφι» και «πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών» και τον προειδοποίησε ότι θα έχει, όπως και εκείνοι που τον στηρίζουν, την ίδια τύχη με τον ανατραπέντα ηγέτη, ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια δολοφονήθηκε το 2011 οκτώ μήνες μετά την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του.

Ο Ζεχάουι επανέλαβε την αποφασιστικότητα της οργάνωσής του και των «συμμάχων της» να «πολεμήσουν εναντίον του τυράννου Χάφταρ».
Ο απόστρατος στρατηγός Χάφταρ ξεκίνησε στις 16 Μαΐου μια εκστρατεία με το όνομα «Αξιοπρέπεια» εναντίον των εξτρεμιστικών ομάδων που δρουν στη Λιβύη και κυρίως στη Βεγγάζη. Την υποστήριξή τους στην επιχείρηση αυτή έχουν δηλώσει πολλές πολιτοφυλακές και ταξιαρχίες της Λιβύης, καθώς και μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Αν επιμείνει σε αυτό τον βρώμικο πόλεμο θα ανοίξει τις πύλες της κολάσεως για εκείνον και για όλη την περιοχή», προειδοποίησε ο Ζεχάουι.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters,naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27/05/2014 - 23:48