ΟΚΔΕ: Με σκληρούς ταξικούς αγώνες - ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Να μην πληρώσουμε πάλι εργαζόμενοι & νεολαία την κρίση

Απαιτούμε Δημόσια–Δωρεάν Υγεία για Όλους

Να υπερασπίσουμε τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα

 –

Μετά από 2 μήνες περιοριστικών μέτρων, η κυβερνητική άρση κάποιων απ’ αυτά δεν έχει να κάνει τόσο με το ξεπέρασμα του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά κυρίως με το ότι ο ελληνικός καπιταλισμός ασφυκτιά βυθιζόμενος σε μια νέα μεγάλη κρίση. Αυτή είναι η ουσία όσων ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, ότι δήθεν τώρα είμαστε ώριμοι και έχουμε σύμμαχο τον καιρό (!), αλλά και των αντιφατικών ως αντιεπιστημονικών «οδηγιών» που αναπαράγουν υπουργοί και ΕΟΔΥ (δια στόματος Τσιόδρα).

Αν η κατάσταση στη χώρα μας έμεινε σχετικά «ελεγχόμενη», αυτό καμία σχέση δεν έχει με το υποτιθέμενο «έργο» της κυβέρνησης, που η ίδια συνεχώς προβάλλει βασισμένη στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Ο λόγος είναι κατά βάση το τραγικό παράδειγμα διπλανών χωρών – και κυρίως η ψύχραιμη στάση των εργαζομένων, που αντιστάθμισε την παντελή έλλειψη στήριξης της κυβέρνησης στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η κυβέρνηση τώρα προσπαθεί και πάλι να καλύψει τις τραγικές ανεπάρκειες του συστήματος υγείας, με νουθεσίες τύπου «Μένουμε Ασφαλείς», εκθέτοντας εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα στον κίνδυνο μιας νέας έξαρσης του ιού. Αυτό επιτάσσει η λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας, η ανάγκη να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν από τα κρατικά έσοδα και κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, ακόμα και με το ρίσκο βαρύτατου τιμήματος στη δημόσια υγεία [...]

Δείτε όλη την προκήρυξη και αφίσα ΕΔΩ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54