Ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης

Την ανανέωση της θητείας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, προτείνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ακολούθησε η δήλωση του κ. Στουρνάρα χαρακτηρίζοντας την πρόταση «μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή» για εκείνον και υποστηρίζοντας ότι θα παραμένει «προσηλωμένος στη βασική αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών».

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το καταστατικό της ΤτΤ,, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο θα διαμορφώσει την πρότασή του προς το υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Στουρνάρας διορίστηκε στη θέση του επικεφαλής της ΤτΕ τον Ιούνιο του 2014, μετά από ομόφωνη απόφαση του τότε υπουργικού συμβουλίου.
ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54