Αλέξης Μητρόπουλος: Στις Ευρωεκλογές 2019 Ψηφίζουμε Όρθια Ελλάδα

Η Πολιτική Κίνηση «ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΝΥΠΕΚΚ («Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους») του Αλέξη Μητρόπουλου και με τη συμμετοχή πολλών άλλων πανεπιστημιακών και εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ελευθέρων επαγγελματιών, φοιτητών, συνταξιούχων, αγροτών, εμπόρων, βιοτεχνών, απόστρατων και εκπροσώπων οργανωμένων κοινωνικών ομάδων (τριτέκνων κ.λπ.).

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των ιδρυτικών μελών είναι η ευθεία, άμεση και ανυποχώρητη αντίθεση στα Μνημόνια
και τον μνημονιακό ΥΠΟπολιτισμό που επιβλήθηκε – με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία –
ως σύστημα διαρκούς οικονομικής και κοινωνικής διακυβέρνησης των Ελλήνων.

ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΜΑΣ

 1. Η αποκατάσταση και περαιτέρω ανάπτυξη του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και όλων των θεσμών και των υποσυστημάτων του (εργασιακό, ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, πρόνοια, υγεία, παιδεία κ.λπ.).
 2. Η επαναφορά των εξουσιών στον δημοκρατικά Δρώντα Λαό μέσω της αποκατάστασης του κύρους τού Κοινοβουλίου και της κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας και διάκρισης της εκτελεστικής εξουσίας, της δικαστικής λειτουργίας, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων πολιτειακών θεσμών, ώστε να μην νομοθετούν και αποφασίζουν
  καθ’υπαγόρευση των δανειστών και με προφανή παραβίαση του Συντάγματος.
 3. Ο απόλυτος σεβασμός στις αποφάσεις των Δικαστηρίων και η άμεση εκτέλεσή τους από την εκάστοτε κυβέρνηση και τους Οργανισμούς που ελέγχει, ιδίως των αποφάσεων των Ολομελειών των Ανωτάτων Δικαστηρίων που επιλύουν διαφορές κοινωνικού χαρακτήρα (συντάξεις, μισθοί, Δώρα κ.ά.).
 4. Η επανάκτηση της κυριαρχίας και διαχείρισης του διαχρονικού άυλου και υλικού πλούτου τής Ελλάδας ώστε -υπό ελληνικό έλεγχο-  να αναδειχθεί ως ο βασικός πυλώνας τής νέας και βιώσιμης αναπτυξιακής διαδικασίας.
 5. Η κατάργηση του μνημονιακού θεσμικού οικοδομήματος.
 6. Η διεκδίκηση ΟΧΙ ΜΟΝΟ των πολεμικών αποζημιώσεων αλλά και των ζημιών που προξένησαν οι μνημονιακές πολιτικές.
 7. Η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, τουλάχιστον στο ύψος των απωλειών τους από τις μνημονιακές πολιτικές με την άμεση κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016) και η εκπόνηση μακροπρόθεσμου σχεδίου επαναρτίωσης των αποθεματικών τους, που σχηματίστηκαν από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.
 8. Η επαναφορά του συστήματος της πλήρους και ασφαλισμένης εργασίας με την κατάργηση των θεσμών τής γενικευμένης εργασιακής «ευελιξίας» για όλες τις εργασίες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
 9. Η χρηματοδότηση του ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και ΟΧΙ από την παρακράτηση ποσοστού επί των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) όπως γίνεται σήμερα.
 10. Η κατάργηση της υψηλής φορολόγησης για όλες τις κατηγορίες και κλάδους της οικονομίας, κυρίως γι’ αυτούς που παράγουν, μεταποιούν, τυποποιούν ή εμπορεύονται ελληνικά προϊόντα και η απαλλαγή των νέων επαγγελματιών από φόρο επιτηδεύματος, ΦΠΑ κ.λπ., τουλάχιστον επί μία πενταετία.
 11. Η δημιουργία των κατάλληλων οργάνων σχεδιασμού μιας πάγιας και απαραβίαστης ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ εθνικής στρατηγικής με την υπερκομματική λειτουργία σύγχρονων οργάνων πρόβλεψης κρίσεων και άμεσης αντίδρασης.
 12. Η οργανική σύνδεση με τον Απόδημο Ελληνισμό και η άμεση δημιουργία θέσπισης κινήτρων συμμετοχής του στη νέα εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια με άμεση προτεραιότητα τις «πολιτικές εργασίας» που ευνοούν την παλιννόστηση των προσοντούχων νέων μας.
 13. Η αξιοπρεπής και θαρραλέα επανατοποθέτηση της Ελλάδας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η απόρριψη της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων και περιφερειακών κύκλων που σχεδιάζει και υλοποιεί -ερήμην των λαών- η Ευρωπαϊκή Τεχνοδομή και οι κυρίαρχες δυνάμεις με τη βοήθεια των πολυάριθμων lobbies (που ενδημούν στις Βρυξέλλες και τις άλλες έδρες των ευρωπαϊκών οργάνων) επηρεάζοντας ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ τους και όχι υπέρ των ευρωπαϊκών λαών.
 14. Η προώθηση ειλικρινούς συνεργασίας στα Βαλκάνια στη βάση τής ιστορικής αλήθειας και της αποκατάστασης του πραγματικού περιεχομένου των εννοιών, ονομασιών, συμβόλων, Διεθνών Συμβάσεων κ.λπ.
 15. Η απόρριψη και η συστηματική αποδόμηση (μέχρι την πλήρη κατάργηση) της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπονομεύει μακροπρόθεσμα την εθνική μας ακεραιότητα.
 16. Η εκπόνηση και εφαρμογή ενός μεσομακροπρόθεσμου προγράμματος συμψηφισμού των εκατέρωθεν απαιτήσεων των συνταξιούχων και εν ενεργεία εργαζομένων (που προκύπτουν από τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά μισθών και συντάξεων) με τις απαιτήσεις του κράτους από κάθε είδους φόρους, τέλη και άλλες απαιτήσεις (ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κ.ά.) ώστε να παύσει η κινδυνολογία των Διεθνών Οργανισμών αλλά και των εγχώριων μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων περί δήθεν κινδύνου δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας.
 17. Η αναστήλωση και η περαιτέρω ανάπτυξη της παραδοσιακής τοπικής πρωτογενούς βιοτεχνικής, μεταποιητικής και εμπορικής οικονομίας με δέσμη φορολογικών, χρηματοδοτικών, αντιγραφειοκρατικών ελαφρύνσεων και διευκολύνσεων που σταδιακώς θα αποκαταστήσουν τον  – κατεστραμμένο από τις μνημονιακές πολιτικές – μικροϊδιοκτητικό τρόπο παραγωγής.
 18. Ορθολογική διαχείριση του Μεταναστευτικού, παρόμοια με τις άλλες χώρες της ΕΕ, δηλαδή με έλεγχο των συνόρων, πλήρη, ακριβή και άμεσο διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, με προσαρμογή τους στην Ελληνική Νομοθεσία και τα κοινωνικά θέσμια της πατρίδας και απόλυτο σεβασμό στα ιδιαίτερα κοινωνικά, εθνικά και θρησκευτικά δεδομένα του ελληνικού λαού.
 19. Η με δημοκρατικό φρόνημα και σεβασμό ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών που έχει κλονιστεί και εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή της ατομικής, οικογενειακής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
 20. Η προστασία της κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και των άλλων περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών από τα αδηφάγα funds και τις εκχωρημένες στους ξένους τράπεζες.

Τα παραπάνω αποτελούν άξονες της πολιτικής τής «ΟΡΘΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» που θα συμπληρωθούν με εκτεταμένο πρόγραμμα, το οποίο θα προκύψουν από το προγραμματικό μας Συνέδριο.

Όλοι εμείς, τα στελέχη της «ΟΡΘΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», αρνηθήκαμε εξ αρχής (αρκετοί μάλιστα με προσωπικό, κοινωνικό
και οικονομικό κόστος) να ενταχθούμε στο μνημονιακό προσωπικό και να συμπράξουμε στην υλοποίηση των θεσμών και πολιτικών του Μνημονίου.

Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε ότι μια πραγματική και εθνωφελής Αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει υπό συνθήκες μνημονιακής ομηρίας και θεσμικής ετερονομίας. Η Αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα εμπεριέχει και την
πρόβλεψη των συναρτήσεων του μέλλοντος, πρέπει να γίνει υπό καθεστώς ανεξαρτησίας των θεσμών και αποκατάστασης της κυριαρχίας του λαού ώστε να λάβει χαρακτήρα Νέας Συντακτικής Συνέλευσης.

Οι θέσεις μας για την πορεία της Ευρώπης και της συμμετοχής της Ελλάδας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αναφέρονται σε αδρές γραμμές στην από 6/3/2019 Ιδρυτική μας Διακήρυξη. Θα εξειδικευθούν περαιτέρω με το φυλλάδιό μας για τις Ευρωεκλογές που θα κυκλοφορήσει, μαζί με την αναγγελία του ευρωψηφοδελτίου μας για τη συμμετοχή μας στις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26/5/2019, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 18.00 που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προεκλογική μας συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Για μια ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΙΑ στην Ευρώπη!

Για τη συνεργασία των γενεών στην ΟΡΘΙΑ και ΕΝΩΜΕΝΗ Ελλάδα!

Για την «ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Το 10λεπτο Βίντεο της Όρθιας Ελλάδας
Ποιοι είμαστε; Ποιες είναι οι θέσεις μας; Οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας στο βίντεο


Το ψηφοδέλτιο της Πολιτικής μας Κίνησης ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι ενιαίο για όλη την Επικράτεια και μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης.

Η ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ σάς ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 10/5/2019 διατίθενται από τα γραφεία μας (Σίνα 18) τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

/ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ επικοινωνία /Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54