Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ - Έκτακτο συνέδριο τον Μάρτιο - Εκτός Κ.Ο. ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών. Η Φώφη Γεννηματά διέγραψε τον βουλευτή Θανάση Θεοχαρόπουλο και προανήγγειλε έκτακτο συνέδριο του κινήματος τον Μάρτιο. Στην κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, 29 μέλη τάχθηκαν υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας και 22 πρότειναν αποχή από την ψηφοφορία.
Έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ τον Μάρτιο

Με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Επίσης με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

«Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.

Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα», αναφέρει σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά.

Η επιλογή για παρών ή αποχή εξασφαλίζει την ενότητα της ΔΗΜΑΡ και τη συνοχή του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε στη συνεδρίαση το μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Θ. Μαργαρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του ανέφερε: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών».

Κύκλοι του ΚΙΝ.ΑΛ. ανέφεραν σχετικά πως «κάνουμε πολιτικές συνεργασίες με διαφάνεια και όχι παζάρια»πηγή ΕΡΤ