Δελτίο Τύπου DiEM25 για την Εκδήλωση στο Σπόρτιγκ στις 19-5-2017Όσο εκείνοι ψηφίζουν μέτρα λιτότητας που εντείνουν τη φτώχεια και την ερήμωση της χώρας, όσο το Κοινοβούλιο εξευτελίζεται νομοθετώντας κατά παραγγελία, εμείς με αποφασιστικότητα επαναφέρουμε την Ελπίδα, τη Λογική και την Αξιοπρέπεια. Συγκεντρωνόμαστε γι αυτό στο Γήπεδο Σπόρτιγκ την Παρασκευή 19-5 στις 19.30.Το DiEM25 καλέι όλους όσους 
  • Βαρέθηκαν την ίδια χιλιοπαιγμένη φάρσα
  • Αρνούνται να αφεθούν στην απόγνωση
  • Πιστεύουν ότι ούτε το κατεστημένο ούτε ο λαϊκισμός έχουν την λύση
  • Θεωρούν ότι η λύση θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα πατριωτική, περιφερειακή, ευρωπαϊκή
  • Θέλουν να ακούσουν την πρόταση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του DiEM25 για μια Ελλάδα που αναπνέει σε μια δημοκρατική Ευρώπη
Σε μια εκδήλωση που διαφέρει από τις παραδοσιακές κομματικές συγκεντρώσεις:

Έναρξη στις 20.00 με το θεατρικό μονόπρακτο του Γ.Μανιώτη ''Το Δέντρο'' σε ερμηνεία Ν.Μαγδαληνού

Αμέσως μετά,  δεκάλεπτο βίντεο με την δράση του DiEM25 σε όλη την Ευρώπη.

Θα ακολουθήσουν  δίλεπτες παρεμβάσεις, εναλλάξ βίντεο-μηνυμάτων από μέλη του DiEM25 από όλο τον κόσμο (π.χ. βουλευτές, ακτιβιστές, πανεπιστημιακοί όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Μπράιαν Ίνο, η Ναόμι Κλάιν, ο Ζαν-Μισέλ Ζαρ, ο Σλάβοϊ Ζίζεκ, ο Σρέτσκο Χόρβατ) και από μέλη του DiEM25 των οργανώσεων της Αθήνας και του Πειραιά που θα μιλούν ζωντανά στο γήπεδο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα μπορεί να στέλνει μηνύματα, ερωτήσεις, τοποθετήσεις που θα προβάλλονται στον χώρο - και θα τοιχοκολλούνται στην έξοδο του γηπέδου. Έτσι, όλοι θα έχουν την δυνατότητα να μετατρέπουν την φωνή τους σε παρεμβάσεις-κείμενα.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με πολιτική ομιλία του συν-ιδρυτή του DiEM25 Γιάνη Βαρουφάκη πριν κλείσει με μουσική και χαλαρή συζήτηση άνευ μικροφώνων έως πολύ αργά.Δεν αφήνουμε ούτε την Ευρώπη ούτε την Ελλάδα να κυλήσει παρακάτω με την υποκρισία και τον αυταρχισμό τους. Με τη συμμετοχή όλων αναζητούμε την πραγματική δημοκρατία και παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Είμαστε εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=a5j9s870RdEdiem25.org

4 Attachments