Πούτιν: Έγκλημα πολέμου η κατάρριψη του μαχητικού μας από την Τουρκία

Έγκλημα πολέμου χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά μαχητικά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του από την Αθήνα.

Ακούσαμε, είπε ο κ. Πούτιν, για την επιθυμία να αποκαταστήσουν κι εμείς έχουμε τέτοια επιθυμία, και πρόσθεσε: Εμείς κάνουμε το παν για να έρθουν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν αυτό, για να τονίσει ότι δεν αρκεί επιθυμία και δηλώσεις, αλλά ότι για την αποκατάσταση των σχέσεων χρειάζεται να κάνεις κάτι.

«Ακόμα περιμένουμε τις εξηγήσεις. Ακόμα δεν υπάρχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ερωτηθείς σχετικά, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να κατανοήσει τους λόγους πίσω από την κατάρριψη.

Ο κ. Πούτιν τόνισε ότι «οι δυνάμεις μας δεν πολεμούν στη Συρία ενάντια στις κανονικές τακτικές δυνάμεις, αλλά ενάντια στα μορφώματα και ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι το μαχητικό τουρκικό μπορεί να πυροβολήσει το δικό μας αεροσκάφος. Αν το ξέραμε θα το κάναμε αλλιώς από την αρχή».

Πρόσθεσε ότι δεν συνετρίβη μόνο το αεροσκάφος αλλά και πυροβόλησαν τον πιλότο. «Αυτό είναι έγκλημα πολέμου», είπε και πρόσθεσε ότι δεν άκουσαν εξηγήσεις από την τουρκική ηγεσία.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54