Π. Λαφαζάνης στη Daily Telegraph: Οι εταίροι δε μοιάζουν να επιδιώκουν συμφωνία, ζητούν "γη και ύδωρ"

Οι θεσμοί δε μοιάζουν να επιδιώκουν συμφωνία, αλλά ζητούν «γη και ύδωρ», και η ελληνική κυβέρνηση δε θα επιτρέψει την εξόντωση της χώρας και του ελληνικού λαού εντός της ευρωζώνης, διαμήνυσε ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "The Daily Telegraph".

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκτιμά ότι ένα τρίτο μνημόνιο λιτότητας θα είναι ό,τι πιο καταστροφικό για τη χώρα και επισημαίνει ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωζώνης που πρέπει να κάνουν την επιλογή, για το τι θέλουν με την Ελλάδα. Τονίζει πάντως, ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν συγκλήσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμούς», που δεν μοιάζουν να επιδιώκουν συμφωνία, αλλά ζητούν «γη και ύδωρ» : την λεηλασία της κοινωνίας και τον διασυρμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν θα δεχόταν αποκρατικοποιήσεις στο χώρο της Ενέργειας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντά ότι η ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών επιχειρήσεων θα ισοδυναμούσε με μείζον εθνικό έγκλημα και θα έμοιαζε με τη χαριστική βολή στη χώρα μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής εξόντωσης. «Όχι μονό δεν μπορώ να συναινέσω σε ενδεχόμενες τέτοιες επιλογές, αλλά και θα τις αντιπαλέψω σθεναρά. Δεν πιστεύω όμως, ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποδεχθεί εκποίηση του ενεργειακού τομέα της χώρας», αναφέρει ο Υπουργός.

Τέλος, σε ερώτηση για τη σύσφιγξη των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας που σύμφωνα με τον δημοσιογράφο «ανησυχεί την Ε.Ε.», ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστηρίζει πως η ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλους τους τομείς και η διέλευση από τη χώρα μας του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο, είναι απολύτως συμβατή με τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά οικονομικά και ενεργειακά οφέλη για τη χώρα, θα την υποβοηθούσε να αποκτήσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία επιλογών, ενώ θα συνέβαλλε για περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή. «Η νεοψυχροπολεμική απομόνωση της Ρωσίας και οι κυρώσεις σε βάρος της, δεν είναι καθόλου φρόνιμη πολιτική», καταλήγει στη συνέντευξή του ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ και εκτιμά ότι στο οικονομικό φόρουμ της Αγ. Πετρούπολης, μπορεί να επισφραγιστεί και η συμμετοχή της Ελλάδας στη νέα αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS.

Πηγή: avgi.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54