φωτογραφία SOOC/MENELAOS MYRILLAS

Λίγο μετά τις 11 αποχώρησε από το Μαξίμου ο Γ. Βαρουφάκης

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, μετά από περίπου δύο ώρες, η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο «μενού» της συνάντησης βρισκόταν η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, καθώς και ο διορισμός της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο οποίος έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίμου ο Γ. Βαρουφάκης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «βράζει» για Παναρίτη

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ, τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν νωρίτερα ότι στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων και πως αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Η τοποθέτηση έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις σε στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με 43 εξ αυτών να υπογράφουν επιστολή με την οποία ζητούν να ανακληθεί, λόγω της στήριξής της στην πρώτη φάση «των μνημονιακών πολιτικών».

Πηγή: naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01/06/2015 - 00:09