Οι "αλλεργίες" του Λυκούδη

Μια περίεργη «αλλεργία» προσβάλλει τα στελέχη και τον αρχηγό του Ποταμιού όταν ανακινούνται διαδικασίες για τις γερμανικές οφειλές. Από αυτή την ιδιότυπη αλλεργία δεν έμεινε αλώβητος ούτε ο Σπ. Λυκούδης. Ο ΣΤ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής με το Ποτάμι δεν συμμετέχει στην επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Ως πρόσχημα ο ίδιος και το κόμμα του επικαλούνται ψευδώς ότι πρόεδρος της επιτροπής «αυτοανακήρυχθηκε» η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Παρότι ο Σπ. Λυκούδης γνωρίζει ότι η Ολομέλεια, στις 10 Μαρτίου, με την επανασύσταση της επιτροπής επικύρωσε τον ορισμό της προέδρου της Βουλής και ως προέδρου της επιτροπής με βάση το άρθρο 49Α του Κανονισμού, συνεχίζει να απέχει από τις συνεδριάσεις επικαλούμενος τον συγκεκριμένο ανυπόστατο ισχυρισμό.

Πάντως, ο ίδιος συμμετέχει σε δύο άλλες επιτροπές της Βουλής (Θεσμών και Διαφάνειας, ΔΕΚΟ) όπου επίσης προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, χωρίς εκεί να έχει ανακαλύψει κάποιο «κώλυμα». Μήπως, τελικά, το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι έξω από την προγραμματική και πολιτική ατζέντα του Ποταμιού και ο Σπ. Λυκούδης ψάχνει αφορμές για να τη σκαπουλάρει;

Εξάλλου, πρόσφατα ο Στ. Θεοδωράκης με αφορμή το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έκανε λόγο για «ανεγκέφαλους που στήνουν σκηνικό έντασης» ενώ υποστήριξε ότι «κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ το παίζουν ήρωες του αλβανικού μετώπου». Ο Θεοδωράκης έφτασε μάλιστα στο σημείο να ασκήσει κριτική στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα επειδή αναφέρθηκε «στο Γ΄ Ράιχ και τα SS μία μόλις ημέρα μετά το Eurogroup και ενώ ήταν σε εκκρεμότητα για άλλη μία φορά όλη η διαπραγμάτευση»! Ο Στ. Θεοδωράκης, σε ένα πατριωτικό κρέσεντο, χαρακτήρισε ανόητους όσους «απειλούν να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε», υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν βοηθάει «τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας»! Προφανώς εκεί στο Ποτάμι πρυτανεύει το «αρχηγού παρόντος κάθε αρχή παυσάτω και ο Σπ. Λυκούδης σε αυτήν προσαρμόζει την τακτική του.

Οι δηλώσεις Θεοδωράκη και η στάση των στελεχών του Ποταμιού φανερώνουν ότι παρακολουθούν ιδιαίτερα μαθήματα, αφού οι τοποθετήσεις τους όλο και περισσότερο προσομοιάζουν με αυτές του κ. Σόιμπλε... Για τον Στ. Θεοδωράκη και τους υπόλοιπους εκεί στο Ποτάμι καταλαβαίνουμε την πρεμούρα να μην ανοίγουν θέματα που το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο στην Ελλάδα τα θέλει θαμμένα. Από τον «αριστερό» Σπ. Λυκούδη δεν περιμέναμε, όμως, τέτοια αντίδραση. Βέβαια, όταν από τη θέση της «υπεύθυνης Αριστεράς» ψηφίζεις αγκαζέ με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο τα μνημόνια εξόντωσης του ελληνικού λαού, είναι αναμενόμενο να μη διστάζεις να συνδράμεις και στο μποϊκοτάρισμα κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ακόμα και αν αφορούν τη διεκδίκηση των οφειλών για τις θηριωδίες των ναζί στη Ελλάδα.

Τελικά για ορισμένους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς το βαρέλι δεν έχει πάτο...

N.K.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54