Μεντβέντεφ σε Τσίπρα: Πολύ σημαντικός εταίρος με προοπτική η Ελλάδα

Η Ρωσία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως «έναν πολύ σημαντικό εταίρο με προοπτική», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Υποδοχών της ρωσικής κυβέρνησης.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι «εκτός από την πολιτική παράμετρο της επίσκεψης, θα υπάρξουν και πρακτικά αποτελέσματα» και τον κάλεσε να εκθέσει τα ανοιχτά διμερή ζητήματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τα οποία και βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών.

Απαντώντας ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική» τη συνάντησή του χθες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι μπήκαν οι βάσεις για την επανεκκίνηση των σχέσεων των δυο χωρών. 

Υπογράμμισε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών έχουν πολύ βαθιές ρίζες καθώς είναι δεδομένα τα αισθήματα αδελφοσύνης μεταξύ των λαών τόνισε, ωστόσο, ότι «ήταν αναγκαίο να δώσουμε μια νέα ώθηση σ' αυτές τις σχέσεις συζητώντας πάνω σε μια σειρά από τομείς, όπως η ενέργεια, το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός». 

«Είμαστε βέβαιοι και ευτυχείς γιατί αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία και ότι το 2016 θα διοργανώσουμε ένα εξαιρετικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας προς όφελος και των δύο λαών και χωρών μας, κυρίως σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση των σχέσεών μας, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή» κατέληξε ο πρωθυπουργός.


πηγή: tvxs.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09/04/2015 - 18:36