Δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία δήλωσε:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ χαιρετίζουμε την επανεκκίνηση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσική Ομοσπονδία που πραγματοποιείται με την επίσκεψη εργασίας του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα. Η σημασία της επίσκεψης και των επαφών με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας είναι, αναμφίβολα, πολύ μεγάλη.
Αξίζει όμως να επισημανθεί ότι πολύ πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις του Προέδρου του Κινήματος κ. Πάνου Καμμένου με την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Από τους πρώτους που είχαν κατανοήσει τη σημασία και την ιδιαίτερη αξία της επανεκκίνησης και της αναβάθμισης των ελληνορωσικών σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών είναι ο κ. Καμμένος.
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εργάστηκε άοκνα και αθόρυβα τα τελευταία χρόνια προκειμένου να ανοίξουν εκ νέου οι δίαυλοι των επαφών με την πολιτική ηγεσία της φίλης χώρας.
Η συμβολή του Υπουργού Άμυνας στην αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια είναι αδιαμφισβήτητη. Ως ένθερμος οπαδός του δόγματος της πολυδιάστατης και πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής και του ανοίγματος των εξωτερικών σχέσεων της Ελλάδας, ο κ. Καμμένος είναι από τους ελάχιστους Έλληνες πολιτικούς που συστηματικά καλλιέργησαν το έδαφος και κράτησαν ζεστές τις ελληνορωσικές σχέσεις σε εποχές αμοιβαίας δυσπιστίας και ψυχρότητας, μέσα από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνομιλίες που είχε.
Οι επαφές και οι συνομιλίες του κ. Καμμένου απέβλεπαν στην αναβάθμιση και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών - στη βάση, βεβαίως, της αμοιβαίας ωφέλειας - και στην αποκατάσταση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, που περιήλθαν σε δεινή κατάσταση μετά την επιβολή του εμπάργκο. Προς την ίδια κατεύθυνση εργάζεται και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης».
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08/04/2015 - 23:09