Ν. Παππάς: Υποστηρικτής αποτυχημένων πολιτικών ο Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε πως η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει το μνημόνιο προκειμένου να λάβει οικονομική βοήθεια. «Τίποτε δεν θα συμβεί πριν από αυτό», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Με σκληρή γλώσσα απάντησε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο υπουργός Επικρατείας.

Η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει από τις 20 Φλεβάρη ότι θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές, ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Ecofin.

Επίσης υποστήριξε πως ο Βαρουφάκης είναι ο μόνος από το Eurogroup που είπε ότι δεν υπήρξε σπατάλη χρόνου και πως στη μικρής διάρκειας συζήτηση για την Ελλάδα, όλοι συμφωνήσαμε ότι τίποτα δεν είχε γίνει.

«Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές δηλώσεις του είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό ακροατήριο του» τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μία ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54