Τσίπρας: Ο κ. Σόιμπλε να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα

«Δεν μπορούν πια κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι χώρα αποικία, ούτε στους Ελληνες σαν να είναι οι παρίες της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι, δεν ξεπεράσαμε τα τεράστια οικονομικά μας προβλήματα, δεν προλάβαμε να επουλώσουμε τις πληγές τις οικονομικής κρίσης, όμως αυτό που άλλαξε ριζικά στο συναίσθημα του μέσου πολίτη είναι ότι δεν αισθάνεται πια αυτή την απαξίωση και τον εξευτελισμό», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και υπογραμμίζοντας πως τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές, ο ελληνικός λαός αισθάνεται ότι ζει και αναπνέει σε μια διαφορετική χώρα.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τελεσίγραφα» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αυτό μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί και τους εκνευρίζει. Ο κ. Σόιμπλε χθες έχασε την ψυχραιμία του. Εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Θα ήθελα να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα. Αυτούς τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι να τους σέβεται, να τους εκτιμά και να τους θαυμάζει. Να μην τους λυπάται».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι παρούσα και «αγωνίζεται όρθια για να βγει από την παγίδα της λιτότητας, την παγίδα του χρέους». «Η ελληνική δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται. Δεν θέτει και δέχεται όρους. Διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη» τόνισε.

«Εργαζόμαστε σκληρά για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία χωρίς τη λιτότητα και το μνημόνιο που κατέστρεψε την Ελλάδα, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο είναι ολοκλήρωση της ευθανασίας της πατρίδας μας. Είναι προσχώρηση στην Ευρώπη των τελεσιγράφων παράδοσης. Είναι αποδοχής της αντίληψης ότι η δημοκρατία και οι εκλογές αποτελούν μία περιττή διαδικασία και θα πρέπει να τις καταργήσουμε για τις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης» είπε ο Αλ. Τσίπρας στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν βιαζόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι αυτοσκοπός της κυβέρνησης είναι η βιώσιμη λύση και τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί λύση και όχι ρήξη». «Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων, η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί ανάλογες υποχωρήσεις» διαβεβαίωσε ο Αλ. Τσίπρας. «Σε σχέση με την παράδοση που έχει γίνει οι κυβερνήσεις μόλις εκλέγονται να πράττουν διαφορετικά από όσα είχαν υποστηρίξει προεκλογικά εμείς σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να πρωτοτυπήσουμε σε αυτό. Να μην μείνουμε σε αυτή την κακή παράδοση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση του στη Βουλή θα έρθει πιθανότατα την Πέμπτη και θα αφορά, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και Ταμεία. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία, ώστε «να πάρει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν».

«Χωρίς αστερίσκους θα βγάλουμε τη θηλιά από τον λαιμό των συμπολιτών μας» είπε, χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμη νομοσχέδια που θα βάλουν «τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα που δημιούργησε η τρόικα και στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας» και νομοσχέδια που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση.


Σχετική Είδηση:
Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/02/2015 - 18:45