Δημήτρης Κουτσούμπας: «Πάλι τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν το μάρμαρο»

«Το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει -και μέσω της κάλπης- τη μεγάλη δυσαρέσκεια και οργή του λαού μας για τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τον βύθισαν στην φτώχεια, στην ανεργία, όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Βέβαια εκφράζει σε μεγάλο βαθμό και την απατηλή ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική» δήλωσε Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αρχή των δηλώσεών του, χαιρέτισε τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, ενισχύοντάς το και επιβεβαιώνοντας την τάση επανασυσπείρωσης στο κόμμα που ξεκίνησε από τις ευρωεκλογές και συνεχίστηκε μέσω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ιδιαίτερα, χαιρέτισε εκείνους που για πρώτη φορά ψήφισαν το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ εκτιμούσε και εκτιμά ότι η νέα σύνθεση της Βουλής και η διαμόρφωση κυβέρνησης αυτοδύναμης ή συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις επίσημες δηλώσεις και τοποθετήσεις κατά την προεκλογική περίοδο και πριν από αυτές, θα κινηθεί στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου, των μειωμένων απαιτήσεων, των υποχωρήσεων και συμβιβασμών, των δεσμεύεσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας και την πατρίδα μας» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «πάλι τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν το μάρμαρο».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «πολύ αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι ένα κόμμα ναζιστικό, με συγκεκριμένη εγκληματική δολοφονική δράση που έχει όλα αυτά τα χρόνια, φτιαγμένο μέσα από τους ίδιους τους μηχανισμούς του συστήματος, αποδεδειγμένα ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, διατηρεί ακόμα σημαντικά ποσοστά στο εκλογικό σώμα».

«Συνολικά, εκτιμάμε ότι χρειάζεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο μέσα στον λαό και το κίνημα η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτό τον δρόμο, με την ενσωμάτωση και την παθητική προσμονή» ανέφερε.

«Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του για τα οξυμένα εργατικά, λαϊκά προβλήματα με τις προτάσεις μας για την ανακούφιση των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των φοιτητών και σπουδαστών» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το κόμμα θα δυναμώσει τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, για «να δικαιωθούν οι ελπίδες και προσδοκίες του λαού και να απαλλαγεί από τον ζυγό των μονοπωλίων».

«Μέσα κι έξω από τη Βουλή, με τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός, θα δώσουμε μάχες για να αποκαλύπτουμε στον λαό όσα αντιλαϊκά σχέδια εξυφαίνονται. Θα το αντιπαλέψουμε δυναμικά, από τη θέση της μαχητικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης σήμερα, από τη θέση του οργανωτή και εμπνευστή της εργατικής πάλης, της λαϊκής συμμαχίας, στον αγώνα για την επιβίωση αλλά και την προοπτική της συνολικής ανατροπής» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26/01/2015 - 01:08