Φωτογραφία INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Γ. Παπανδρέου: Να τοποθετηθούν τα κόμματα για το δημοψήφισμα

Την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να εγκρίνει ο λαός την όποια συμφωνία με τους εταίρους επανέλαβε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου, ο Γιώργος Παπανδρέου και κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στις ηγεσίες των κομμάτων ζήτησε να απαντήσουν αν λένε «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα ή αν φοβούνται το λαό και αν προτίθενται να θέσουν την όποια συμφωνία στην κρίση του λαού ή θέλουν λευκή επιταγή.

Όσον αφορά τις συνεργασίες

Ο κ. Παπανδρέου ακολούθησε την παραδοσιακή γραμμή του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι είμαστε απέναντι στη δεξιά και όσους συνεργάστηκαν μαζί της χωρίς να την σταματήσουν, φράση που ερμηνεύθηκε από τους παρισταμένους ως αιχμή προς την ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη.

Είμαστε και απέναντι στην αριστερή συντήρηση, πρόσθεσε, απέναντι στην πελατειακή πολιτική της δεξιάς και απέναντι στη συγκεντρωτική λογική την οποία εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας.

Για τη ΝΔ

Ανέφερε ότι ως κυβέρνηση είχε ένα πράγμα να κάνει, να βγάλει τη χώρα προγραμματισμένα, στο τέλος του 2014, από το μνημόνιο και απέτυχε. Παρότι εμείς «κάναμε όλη λάντζα», απέτυχε, τα έκανε μαντάρα, αποχώρησε όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και πέταξε την καυτή πατάτα στα χέρια άλλων.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην «πολεμική» που δέχθηκε ως πρωθυπουργός από τα διάφορα συμφέροντα, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό των οικονομιών που έγινε επί της πρωθυπουργίας του, για να υποστηρίξει ότι πράγματι «λεφτά υπάρχουν» Είμαστε, τόνισε, μια χώρα που έχει πλούτο, αλλά το θέμα είναι που πάει ο πλούτος. Με τις αλλαγές που προτείνουμε, ανέφερε επίσης, δεν θα ξαναέχουμε μνημόνια, δεν θα σταλεί ποτέ ξανά ο λογαριασμός στη νέα γενιά. Όχι άλλη λιτότητα, ναι στο νοικοκύρεμα ήταν ένα μήνυμα που έστειλε και στους ευρωπαίους εταίρους.

Με αυτές τις αρχές και αυτές τις αξίες, πρόσθεσε, συγκρουστήκαμε, γι αυτές μας πολέμησαν, γι αυτό μας φοβούνται. Αυτές τις λίγες μέρες, είπε επίσης, ακούστηκε, επιτέλους, η αλήθεια, σπάσαμε μύθους.

Παραδέχθηκε ότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού έγιναν και λάθη, αλλά ο ίδιος δεν κρύφτηκε και δεν πέταξε την καυτή πατάτα σε άλλον.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε συχνές αναφορές σε δημοσκοπήσεις, μέσα ενημέρωσης και ισχυρά συμφέροντα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και τα οποία, όπως είπε, τον πολέμησαν λυσσαλέα γιατί δεν ήθελαν τις αλλαγές που προωθούσε η κυβέρνησή του, πολεμούν και τώρα το ΚΙΝΗΜΑ.

Κάποιοι θέλουν να μην ακουστεί η φωνή μας, να κρύψουν το όνομά μας, αλλά ποιος μπορεί να κρύψει αυτό το πάθος, τόνισε εν μέσω ενθουσιασμού και πρόσθεσε «κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει και την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στα δελτία των τηλεοράσεων, τα οποία, όπως είπε έχουν στόχο να δρέψουν μικροκομματικά οφέλη, να συγκαλύψουν ευθύνες, να μη σηκώσουμε ξανά κεφάλι.

Έκανε μια ακόμα αναφορά στα ΜΜΕ τονίζοντας ότι πρέπει να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τα μιντιακά συμφέροντα με την πολιτική.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «μας πολέμησαν, αλλά δεν ηττηθήκαμε και είμαστε πάλι σήμερα εδώ». Και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει δικαίωση, αυτή δεν θα είναι προσωπική, αλλά δικαίωση του λαού και των αγώνων του. Γιατί, για μας, τόνισε: «πάνω απ΄ όλα είναι οι αξίες, πάνω απ΄ όλα είναι οι Έλληνες, πάνω απ΄όλα είναι η Ελλάδα».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22/01/2015 - 01:02