«Δεν σταματώ να εκπλήσσομαι από την ηλιθιότητα του σχεδίου (σσ Γιούνκερ). Είναι σαν να δίνεις ασπιρίνη σε έναν νεκρό. Ομοίως, η ποσοτική χαλάρωση του Μάριο Ντράγκι δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Αναμφίβολα, θα τροφοδοτήσει φούσκες στις οικονομικές αγορές», τόνισε στη συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βαρουφάκης Φωτογραφία EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γ. Βαρουφάκη στη "La Tribune"

Ανακοίνωση σε έντονο ύφος εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή δηλώσεις του οικονομολόγου και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Βαρουφάκη στην οικονομική εφημερίδα "La Tribune".
«Δεν σταματώ να εκπλήσσομαι από την ηλιθιότητα του σχεδίου Γιούνκερ. Είναι σαν να δίνεις ασπιρίνη σε έναν νεκρό. Ομοίως, η ποσοτική χαλάρωση του Μάριο Ντράγκι δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Αναμφίβολα, θα τροφοδοτήσει φούσκες στις οικονομικές αγορές», τόνισε μεταξύ άλλων  ο Γ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του. Συνεχίζοντας τονίζει ότι θα γίνουν προτάσεις στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, τις οποίες δεν θα μπορεί να αρνηθεί.

«Δεν θα υπάρξει κατά συνέπεια χρεοκοπία, ούτε περικοπές χρέους. Θα προτείνουμε μια φόρμουλα σύμφωνα με την οποία το χρέος θα εξαρτάται από την εξέλιξη της ονομαστικής αξίας του ΑΕΠ. Η ιδέα είναι ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι εταίρος μας στην ανάπτυξη, και δεν θα πρέπει να ποντάρει στη μιζέρια μας» αναφέρει.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν δεν υπάρξει συμφωνία, ο Γιάννης Βαρουφάκης φέρεται να δηλώνει ότι "αν δεν υπάρξει συμφωνία είναι καλύτερος ο θάνατος". 

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ επικεντρώνει σε αυτο το σημείο, αναφέροντας: 

«Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε σήμερα το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Απέρριψε την "ποσοτική χαλάρωση" για την οποία τόσο έχει προσπαθήσει η χώρα μας, καθύβρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ για το αναπτυξιακό πακέτο και δήλωσε ευθέως ότι προτιμά τον "θάνατο" της Ελλάδας».

«Απορρίπτει το Αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ, που το αποκαλεί "Ηλιθιότητα"! Απορρίπτει την ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι, λέγοντας ότι "δεν είναι πολύ καλή ιδέα και ότι αναμφίβολα, θα τροφοδοτήσει φούσκες στις οικονομικές αγορές"!».

«Να εύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ να μην εξαιρεθεί την Πέμπτη η χώρα μας από την ποσοτική χαλάρωση εξαιτίας του κ. Τσίπρα και των οικονομικών του εγκεφάλων! Να εύχονται να μην απομονωθεί η χώρα μας από τις υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης!».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση ήρθε πολύ σύντομα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη.

«Χαιρόμαστε που έστω  και τώρα ο κ. Σαμαράς ανακάλυψε τη διαφοροποίηση του κ. Ντράγκι στα ζητήματα της ποσοτικής χαλάρωσης έναντι της συμμάχου του κ. Μέρκελ» αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και προσθέτει πως σε σχέση με την αναφορά του κ. Σαμαρά στο ενδεχόμενο να μην γίνουν αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ, αυτό θα είναι ένα γεγονός το οποίο θα πιστοποιεί την πλήρη και απόλυτη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά.

«Τον βαραίνει εξολοκλήρου και να μην το εύχεται» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20/01/2015 - 21:27