ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: «Αυτή είναι η «δημοκρατία» του κ. Σαμαρά!»

Σε προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Περιστερίου, στην οποία παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, οι αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν και χτύπησαν κατοίκους της περιοχής που φώναζαν συνθήματα εναντίον του, δημοτικούς συμβούλους του Περιστερίου και υποψήφιους βουλευτές με το συνδυασμό ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: «Αυτή είναι η δημοκρατία της κυβέρνησης του Σαμαρά! Ο λαομίσητος πρωθυπουργός μας βρέθηκε στην πλατεία Περιστερίου για να παρευρεθεί σε προεκλογική εκδήλωση. Εκεί ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής σε κινητοποίηση ενάντια στο Σαμαρά και την πολιτική του. Ακούστηκαν συνθήματα εναντίον του και για την ανεργία που πλήττει αυτές τις περιοχές. Κατευθείαν οι δυνάμεις της αστυνομίας αντέδρασαν και κινήθηκαν ενάντια στους συγκεντρωμένους, προπηλακίζοντας και χτυπώντας, μεταξύ αυτών δημοτικούς συμβούλους του Περιστερίου και υποψήφιους βουλευτές με το συνδυασμό ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. Προσήγαγαν την Παναγιώτα Βαφειάδου και την Ιωάννα Πρέκα, φοιτήτριες στο ΤΕΙ Αθήνας και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου. Όταν δύο κάτοικοι τις υπερασπίστηκαν, προσήχθησαν και αυτοί. Δεν τους απήγγειλαν κατηγορίες αλλά τους κράτησαν για ώρες τελείως παράνομα στο ΑΤ Περιστερίου και μετά από κινητοποίηση αφέθηκαν χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες

 Οι πολιτικοί που έφεραν την εξαθλίωση και την ανεργία στις λαϊκές γειτονιές έχουν την απαίτηση να κυκλοφορούν ανέμελοι ανάμεσα σε όσους πλήττονται όλα αυτά τα χρόνια από τις επιλογές τους. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα σωπάσουν και θα φοβηθούν μπροστά στην τρομοκρατία και στην καταστολή των ΜΑΤ και των ομάδων Δέλτα. Όπου και να βρεθούν, θα έρχονται αντιμέτωποι με το λαϊκό κίνημα που παλεύει για δημοκρατικά δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54