Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης. Φωτογραφία EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δ. Στρατούλης: Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας οδηγεί σε νέα λουκέτα

«Η κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της "Κυριακής-αργίας" ωφελεί για μια ακόμα φορά μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας, ο οποίος παρευρέθηκε την Κυριακή στην απεργιακή συγκέντρωση, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας στο Mall.
Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, η απόφαση αυτή «ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπαλλήλους, που τους αναστατώνει την οικογενειακή και προσωπική ζωή και τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία».

«Αυτά που λείπουν από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους για να ψωνίσουν, δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας και του σφαγιασμού των μισθών και των συντάξεών τους, που τους επιφέρει η συνεχιζόμενη εφαρμογή των μνημονίων της καταστροφής», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: naftemporiki.gr