Σύσκεψη αριστερών οργανώσεων με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις

Μετά από κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη οργανώσεων με θέμα τις σημαντικές πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος. Στη σύσκεψη πήραν μέρος το Σχέδιο Β, το ΕΕΚ, το ΕΠΑΜ, η ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη, το "Κίνημα Δεν Πληρώνω", το ΚΚΕ(μ-λ) και η "Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση". Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρονται τα εξής:"Πεποίθηση όλων ήταν ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  επιχειρεί μέσα από την «ψήφο εμπιστοσύνης», να συγκαλύψει τη φθορά και την εκρηκτική απονομιμοποίησή της απέναντι στο λαό, να προωθήσει άμεσα τον νέο γύρο σκληρής μνημονιακής επίθεσης. Συμφώνησαν ότι απαιτείται επειγόντως η μέγιστη δυνατή κοινή δράση για την ανατροπή της επίθεσης και της κυβέρνησης, συνολικά της πολιτικής της τρόικα, της ΕΕ και του κεφαλαίου.


Παρά τις διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες υπήρξε συμφωνία ότι μόνο σε ρήξη με την πραγματική οικονομική και πολιτική εξουσία τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους ντόπιου και ξένους τραπεζίτες, την ΕΕ και το ΔΝΤ,  είναι δυνατόν να αρχίσουν να λύνονται τα τεράστια κοινωνικά δεινά, και όχι με εξωραϊσμό της κυρίαρχης πολιτικής στα πλαίσια μιας κυβερνητικής εναλλαγής.


Θεωρούν ότι το αποφασιστικό στοιχείο της περιόδου είναι η είσοδος του λαού στο προσκήνιο, ώστε να σφραγίσει  με τους αγώνες του τη λύση του πολιτικού προβλήματος προς όφελος του . 

Οι περισσότερες από αυτές θεωρούν σημαντικό να  διαδηλώσουν μαζικά οι εργαζόμενοι και ο λαός την ημέρα που θα γίνεται η ψηφοφορία στην Βουλή. Γιατί η κυβέρνηση και η πολιτική της θα πέσουν -και τα πράγματα θα αλλάξουν- όχι με ανούσιες κοινοβουλευτικές μονομαχίες εντός, αλλά με την δράση και τους αγώνες των εργαζόμενων έξω από τους 4 τοίχους της Βουλής.  Απευθύνουν λοιπόν από κοινού κάλεσμα για κινητοποίηση για εκείνη την ημέρα.   

Η συζήτηση έγινε σε συντροφικό - συναγωνιστικό  κλίμα. Συζητήθηκε η ανάγκη για στενότερο συντονισμό πάνω στα επείγοντα ζητήματα της πάλης (ΕΝΦΙΑ, δίκες ενάντια στους αγωνιστές των κινημάτων πολιτικής ανυπακοής κ.ά.), αλλά και σκέψεις για άλλες αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως πρωτοβουλία για τη διαγραφή του χρέους. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54