ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πρωθυπουργός «ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε θράσος και λαϊκισμό»Για «ψίχουλα φοροελαφρύνσεων» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία του Αντ. Σαμαρά στα εγκαίνια της ΔΕΘ, με την οποία – σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -ο Πρωθυπουργός «ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε θράσος και λαϊκισμό».

«Μοιράζοντας ψίχουλα φοροελαφρύνσεων, τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει, αδύναμος να εκστομίσει την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική, ο κ. Σαμαράς προσέφυγε στη γνωστή συνταγή των ενέσεων αισιοδοξίας και των ψεμάτων, σε μια χώρα που αιμορραγεί από τα μνημόνια και τη λιτότητα», παρατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει:

«Ο πρωθυπουργός των δανειστών δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη που να δείχνει ότι έχει καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο ελληνικός λαός. Ανενδοίαστα μιλά για «νέα Ελλάδα», εκείνος που γκρεμίζει καθημερινά κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους πολίτες. Μιλά για διορθώσεις στη λάθος εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, όταν ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ συνιστά ένα μνημονιακό τερατούργημα, υποσχόμενος μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις για τον μεγάλο πλούτο. Βαφτίζει για μια ακόμη φορά τις απολύσεις «αξιολόγηση» , όταν έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα στη συνέχιση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, καθώς και στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Ζητά από τους εργαζόμενους να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το ότι θα πάρουν νωρίτερα (;) τις συντάξεις τους, όταν αυτές θα είναι ψίχουλα».

Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι «τολμά να μιλά για σταθερότητα και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς όταν αυτός που υπονομεύει συστηματικά τη δημοκρατία« και ότι «εξαγγέλλει πιστοποιητικά.... 'βιωσιμότητας' ενός χρέους το οποίο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται».

«Όσες περισσότερες επιθέσεις και λάσπη εξαπολύσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική του, δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό που τον διακατέχει μπροστά στην επικείμενη πτώση του. Δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτά που εξαγγέλλει δεν είναι το τέλος των μνημονίων, αλλά η συνέχισή τους με ακόμα μεγαλύτερο κόστος», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54