ΣΥΡΙΖΑ: «Aντιασφαλιστικό έγκλημα» το πολυνομοσχέδιο

«Το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρόικας συνεχίζει την κατεδάφιση των συντάξεων», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους, εν όψει της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Στρατούλης, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας και Αλ.Μητρόπουλος, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως αναφέρουν στην δήλωσή τους, «η ένταξη των επικουρικών ταμείων των ενστόλων και του προσωπικού ιδρυμάτων εμπορικού ναυτικού στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), κυρίως όμως η εφαρμογή σε αυτά τα ασφαλιστικά ταμεία, στα αντίστοιχα μετοχικά τους και στα ταμεία εφάπαξ παροχών τους της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και του δείκτη βιωσιμότητας, οδηγεί τις επικουρικές συντάξεις τους, τα μερίσματά τους και τα εφάπαξ τους σε συνεχείς σταδιακές μειώσεις μέχρι την πλήρη εξαέρωσή τους».

Αναφορικά με την κατάργηση των κοινωνικών πόρων στο πρώην επικουρικό ταμείο δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και στο ταμείο πρόνοιας δικηγόρων Αθήνας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «ολοκληρώνει το μεγάλο κυβερνητικό αντιασφαλιστικό έγκλημα της μείωσης των ετήσιων εσόδων της κοινωνικής ασφάλισης από τη συνολική πλέον κατάργηση όλων αυτών των πρόσθετων πόρων των επικουρικών ταμείων κατά 2 δισ. ευρώ και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη κατάρρευσή τους».

«Το καταστροφικό παζλ της οριστικής κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης θα συμπληρωθεί με τις νέες περικοπές των κύριων συντάξεων, τις οποίες η κυβέρνηση έχει προσυμφωνήσει με την τρόικα και θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή το φθινόπωρο», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση ενώ στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν «επιστημονικοφανή» την μελέτη του ΚΕΠΕ για τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων κύριας ασφάλισης, «στο κατώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά τις συντάξεις και στο ανώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε βάρος κυρίως των εργαζομένων γυναικών με ανήλικα παιδιά, των ΑμεΑ και των εργαζομένων σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

«Καλούμε τους ασφαλισμένους και όλο τον λαό με τους αγώνες και την ψήφο τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πριν αυτή ολοκληρώσει την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων», αναφέρουν στην ίδια ανακοίνωση και καταλήγουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως πρώτη πολιτική προτεραιότητά του την υπεράσπιση των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης, την κατάργηση ανθρωποκτόνων ρητρών, όπως αυτές του μηδενικού ελλείμματος και θανάτου, και θα αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες πολιτικές, κοινοβουλευτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση».

Στις 6 Αυγούστου ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο που κατεδαφίζει τις συντάξεις. Η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης στις 5 Αυγούστου, η δεύτερη το πρωί της Τετάρτης και η τρίτη το απόγευμα της Τετάρτης 6 Αυγούστου όπου και αναμένεται να ψηφιστεί από το Σώμα.

Στο πολυνομοσχέδιο των 216 σελίδων περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων περιέχει διατάξεις για συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, εξειδίκευση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και μία σειρά ρυθμίσεων που οδηγούν σε μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ.
Πηγές: in.gr - alterthess.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30/07/2014 - 22:24