φωτο από το www.ionianet.gr

Αντιδράσεις κομμάτων και φορέων για την επιδρομή σε κοινωνικό στέκι και τους ξυλοδαρμούς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν την Παρασκευή στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν ομάδα οπαδών της ΑΕΚ επέδραμε σε κοινωνικό στέκι της περιοχής επιχειρώντας τον εμπρησμό του, αφού προηγουμένως είχαν προπηλακιστεί πολίτες που ήθελαν να πάρουν μέρος σε συζήτσηση για το ρυθμιστικό σχέδιο.

Η αντίθεση προέκυψε όταν μέρος οπαδών της ΑΕΚ εκτίμησε ότι οι τοπικοί φορείς, επιδιώκουν να σταματήσουν την πορεία υλοποίησης του έργου.

Διαφορετική πρόταση για την πορεία εκτέλεσης του έργου, το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, τους όρους δόμησης και κατά συνέπεια τις επιπτώσεις στο γειτονικό άλσος έχουν οι δήμαρχοι Νέας Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, που θα την παρουσιάσουν την Τρίτη, ελπίζουμε χωρίς βιαιότητες σε βάρος τους.
H ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Νέας Ιωνίας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Μεταμόρφωσης:

"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη και φασιστικού τύπου επίθεση που δέχτηκαν όσοι προσπάθησαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής, από ομάδα οπαδών της ΑΕΚ ελεγχόμενη από σκοτεινά επιχειρηματικά και πολιτικά κέντρα.

Η συγκεκριμένη ομάδα οπαδών η οποία καθοδηγείτο από ένα συνοθύλευμα υπαλλήλων επιχειρηματικών συμφερόντων, μπράβων αλλά και ατόμων που συνδέονται με την Χρυσή Αυγή έβρισαν, προπηλάκισαν, τραυμάτισαν και τελικά απαγόρευσαν την εκδήλωση, υπό την πλήρη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων που απλά παρακολουθούσαν. 

Οι πραγματικοί στόχοι των σκοτεινών κέντρων που χρησιμοποίησαν τους οπαδούς της ΑΕΚ σαν προκάλυμμα επιβεβαιώθηκε και με την δολοφονική επίθεση 40 ατόμων στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Στρούγκας όπου κτυπήθηκαν βάναυσα απλοί πολίτες  και  επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στον χώρο, αλλά απωθήθηκαν από τα μέλη της κατάληψης.

Η εικόνα των δύο μπλοκ που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα ήταν ξεκάθαρη. Από τη μια πρόσωπα ελεύθερα, άντρες και γυναίκες, με απόφαση να υπερασπίσουν το δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία και τη δημοκρατία γι’αυτούς και τα παιδιά τους. Πολίτες που αντιδρούσαν στο Ρυθμιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που διευκολύνει την επέλαση επιχειρηματικών συμφερόντων και την υποβάθμιση της ζωής των πολιτών και των εργαζομένων σε όλη την Αττική.

Από τη άλλη μια αφιονισμένη μειοψηφία, που προφανώς δεν εκφράζει την πλειοψηφία των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ,  γεμάτη τυφλό μίσος και φανατισμό, ικανό να τους φτάσει στο να χτυπάνε αδιακρίτως χωρίς καμιά πρόκληση. Οι αλλεπάλληλες απειλές από συγκεκριμένα άτομα ότι «θα κάψουμε το Άλσος», «Να φύγετε από την Ν. Φιλαδέλφεια, γιατί εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς» , κλπ, δείχνουν ότι το γήπεδο της ΑΕΚ είναι η πρόφαση για να εξυπηρετηθούν άλλοι επιχειρηματικοί στόχοι. 

Στη μέση οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ενώ συχνά για ασήμαντη αφορμή επιτίθενται σε εργαζόμενους, διαδηλωτές, ακόμη και σε οπαδούς ομάδων, στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο έδειχναν  πλήρη ανοχή, αλλά ήταν σε εμφανή συνεννόηση με τους καθοδηγητές των τραμπούκων.

Αυτό που έγινε την Παρασκευή 20/6 στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη συνεργασία παρακράτους και κράτους είναι η προσπάθεια έμπρακτης αμφισβήτησης του δικαιώματος να μπορεί να συζητά κάποιος ελεύθερα και να καταθέτει δημόσια την άποψή του, η προσπάθεια συγκρότησης  κινήματος. Η κίνηση αυτή ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους. Σήμερα με αφορμή το ρυθμιστικό και το γήπεδο. Αύριο για τις παραλίες, το Ελληνικό, τα σκουπίδια, το νερό, οτιδήποτε αμφισβητεί επιχειρηματικά συμφέροντα και την κυρίαρχη πολιτική.  

Η Νέα Φιλαδέλφεια της προσφυγιάς  και της αντίστασης,  η πόλη των αγώνων του λαού μας, η πόλη που η ΑΕΚ και οι άνθρωποί της γέλασαν πανηγύρισαν, πικράθηκαν αλλά έμειναν όρθιοι, δεν πρέπει να επιτρέψει σε κανέναν δήθεν σωτήρα να την εκμεταλλευτεί. Είναι χρέος και ευθύνη για κάθε σκεπτόμενο φίλο της ΑΕΚ και του οργανωμένου οπαδικού της κινήματος να καταλάβει πού οδηγούν αυτές οι πρακτικές. Και είναι αδιανόητο για την ιστορία της ΑΕΚ να αφήνουν  μια μειοψηφία τραμπούκων να τους καπελώνει και να λειτουργούν σαν  μοχλός εφαρμογής τέτοιων πολιτικών.  

Την κύρια πολιτική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει έχει η μαύρη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της και οι τοπικοί κολαούζοι της, που έστρωσαν το χαλί για να υποδεχτούν τον Μελισσανίδη και τα ολέθρια σχέδιά του καθώς, με το νέο ρυθμιστικό,  ανοίγει την όρεξη και ξεπουλάει και τους τελευταίους δημόσιους χώρους στο κεφάλαιο, διαλύει τον οικιστικό ιστό της πόλης, καταστρέφει το άλσος , διαμορφώνει τους όρους για τη δημιουργία εργασιακών σκλαβοπάζαρων.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δικαίωμα να μπορεί ο λαός της πόλης μας να συζητά ελεύθερα, να οργανώνεται συλλογικά  και να υπερασπίζεται τη ζωή του και την πόλη του. Καλούμε τον κόσμο της ΑΕΚ να σκεφτεί αν το θέμα του γηπέδου και της αγωνίας τους  γι’ αυτό, μπορεί να χρησιμοποιείται από επιχειρηματίες που παρουσιάζονται σαν σωτήρες της ομάδας, χωρίς να βάζουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους, ως μέσο προκειμένου να καταστέλλεται κάθε απόπειρα έκφρασης μιας διαφορετικής γνώμης.
Καλούμε το λαό της Νέας Φιλαδέλφειας τα σωματεία και τις συλλογικότητες της πόλης να υπερασπιστούν το δικαίωμα της ελεύθερης συζήτησης και άποψης, να συμβάλουν στη συγκρότηση κινήματος που θα βάλει φρένο στα επιχειρηματικά σχέδια της καταστροφής της πόλης".


To Σάββατο 21 Ιουνίου, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ανακοινώσει ότι:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη χτεσινή επίθεση τραμπούκων στη συγκέντρωση κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το οπαδικό κίνημα, αλλά προσιδιάζουν στη μαφία και ως τέτοιες θα μας βρουν απέναντί τους".


Ανακοίνωση καταγγελία της Λαϊκής Συνέλευσης Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας

 
"Η Λαϊκή Συνέλευση Ν.Φ./Ν.Χ. καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δολοφονικού χαρακτήρα επιθέσεις ενάντια στον λαό της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, που έγιναν την Παρασκευή 20-06.
Οι καθοδηγούμενοι μπράβοι του Μελισσανίδη, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους σκεπτόμενους και υγιείς οπαδούς και φιλάθλους της ΑΕΚ, προπηλάκησαν πολίτες, έσπασαν, έκαψαν, επιτέθηκαν για να εκφοβίσουν και να αφαιρέσουν το δημοκρατικό δικαίωμά μας να συζητάμε και να αποφασίζουμε για τα ζητήματα της πόλης μας.

Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές αρχές για την χαρακτηριστική ανοχή και κάλυψη των εντεταλμένων μπράβων.

Καταγγέλλουμε την “εισβολή” και τους βανδαλισμούς του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου της Στρούγκας.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι το γήπεδο δεν είναι το πρόβλημα αλλά το πρόσχημα. Υπάρχουν λύσεις στα πλαίσια των νόμων και των κανόνων για την ανέγερσή του.
Όμως στοχεύουν στην άλωση της πόλης μας, του δάσους και των δημόσιων χώρων της,  για να αποτελέσουν βορά στα “επιχειρηματικά” σχέδια της Συγκυβέρνησης και του Μελισσανίδη.

Η μοναδική απάντηση σε όλα αυτά είναι κάτι που από την πρώτη στιγμή η Λαϊκή Συνέλευση ζητούσε, την πιο μαζική λαϊκή κινητοποίηση μέσα από όλους χωρίς καμιά εξαίρεση, φορείς και συλλογικότητες, την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις.
Στόχος μας είναι η συζήτηση και οι αποφάσεις να γίνουν αντικείμενο όλων των κατοίκων της πόλης μας.

Η Λαϊκή Συνέλευση ήταν και θα είναι παρούσα σε κάθε πρωτοβουλία που θα είναι σε αυτή την κατεύθυνση, κτίζοντας ενιαίο και πλατύ μέτωπο αντίστασης κι αγώνα για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας τις πόλεις μας και γεννούν φαινόμενα εγκληματικής φασιστικής βίας.

Καλούμε το λαό της Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας σε επαγρύπνηση κι αγώνα ώστε να μη γίνουμε όμηροι στην ίδια μας την πόλη.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το νόμο για το ρυθμιστικό σχέδιο που καταδικάζει και αλλοιώνει το χαρακτήρα της πόλης και του δάσους της.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν τώρα την επίθεση που δέχεται η Νέα Φιλαδέλφεια, και να πάρουν σαφή θέση καταδίκης τόσο των γεγονότων όσο και του νέου ρυθμιστικού στο σύνολό του.

Καλούμε τους οπαδούς και φιλάθλους της ΑΕΚ να απομονώσουν τα προβοκατόρικα στοιχεία και τους δολοφονικούς μπράβους του μεγαλοϊδιοκτήτη Μελισσανίδη.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ".


Aνακοίνωση ΚΚΕ - ΚΝΕ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
 
Σάββατο 21/6/2014

"Η Κ.Ο. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας του ΚΚΕ και οι οργανώσεις Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας της ΚΝΕ  εκφράζουν την αντίθεση τους με την παρεμπόδιση και επίθεση σε εκδήλωση κατοίκων της περιοχής με θέμα «το νέο ρυθμιστικό της Αττικής» από ομάδα χούλιγκαν.  

Τέτοιες  πρακτικές και μέθοδοι δεν βοηθούν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας να βγάλουν σωστά συμπεράσματα για ένα σημαντικό ζήτημα όπως είναι το νέο ρυθμιστικό. Αντίθετα τον απροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν".
Ακολουθεί αναδημοσίευση από το www.ionianet.gr με χρήσιμη ενημέρωση και ακόμα πιο χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
1)Στην  ουσία όλες οι πλευρές συγκλίνουν στην άποψη να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στο σημερινό οικόπεδο και παράλληλα να περιφρουρηθεί ο δασικός χαρακτήρας του Άλσους. Επίσης όλοι τάσσονται ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιζητούν την αξιοποίηση του Άλσους, ουσιαστικά καταστρέφοντάς το δασικό του χαρακτήρα. Παράλληλα μάλλον συμφωνούν να παραμείνει η διαχείριση του Άλσους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (και επιτέλους οι γύρω περιοχές όπως ο δήμος Ν.Ιωνίας να έχει λόγο).

2)Η επίσημη ΑΕΚ και η ΟRIGINAL πρέπει να συγκρατήσουν τα πιο άγρια στοιχεία των οπαδών τους για τον απλούστατο λόγο ότι η βία πρέπει να είναι καταδικαστέα γενικώς, αλλά και ως μέσο επιβολής απόψεων. Η κατάργηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και του εκφράζεσθαι όσων έχουν μια άλλη άποψη είναι αντιδημοκρατική εκτροπή, πολύ περισσότερο οι ξυλοδαρμοί και η καταστροφή χώρων όπως η ΣΤΡΟΥΓΚΑ. Που οδηγεί όλο αυτό, στο να γίνει η Ν.Φιλαδέλφεια χώρος συνεχών βίαιων συγκρούσεων με προστρεχάμενους από όλες της περιοχές της Αττικής, με πιθανούς επικίνδυνους τραυματισμούς και θανάτους;

 Ωφελεί αυτό την ΑΕΚ, τους συμπολίτες μας, παιδιά μεταξύ άλλων και της Ν.Ιωνίας που το ιδεαλιστικό τους όνειρο για την ΑΕΚ της προσφυγιάς θα αμαυρωθεί, ενώ θα ξεσηκώσουν μια πολύ μεγάλη αντίδραση εναντίον τους από πολίτες και φορείς και αργά ή γρήγορα από την Πολιτεία που αντικειμενικά θα φρενάρει την πορεία μιας ΑΕΚ αγκαλιά για όλους τους φιλάθλους της, μοχλό υγιούς οικονομικής, πολιτιστικής και αθλητικής  ανάπτυξης για όλη τη γύρω περιοχή, ιδεολογική απόγονο των μικρασιατικών αξιών που κυριάρχησαν στη ζωή μας;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Θέλουμε από την ΑΕΚ και τους οργανωμένους φιλάθλους της, να απομονώσουν τα μέλη τους που επιζητούν τη βία για τη βία. Ως έμπρακτη αποδοκιμασία των επεισοδίων να χρηματοδοτήσουν την ανακατασκευή της «Στρούγκας» και να συνδράμουν τους τραυματισμένους. Συνιστούμε επίσης ψυχραιμία από την πλευρά του «Συντονιστικού» και γενικώς να πέσουν οι τόνοι.

Ελπίζουμε η προσεχής εκδήλωση των δύο δημάρχων Ν.Ιωνίας και Ν.Φιλαδέλφειας, Γκότση και Βασιλόπουλου στις 24/6, στη Ν.Φιλαδέλφεια να δώσει μια οριστική διέξοδο στο θέμα μέσω μιας δημοκρατικής συζήτησης όλων των ενδιαφερομένων. Συνέχιση των βιαιοτήτων από οπαδούς θα απομακρύνει τους φιλάθλους της ΑΕΚ και τους άλλους πολίτες που δεν υιοθετούν τον διχασμό και αντικειμενικά θα εξυπηρετήσει συμφέροντα ξένα προς την ΑΕΚ και τους πολίτες των γύρω περιοχών.

Βασίλειος Μαγκαναδέλλης
(δέχτηκα από λίγους οπαδούς ύβρεις και απειλές επειδή έκανα τη δημοσιογραφική μου δουλειά.Ζητούμε την προστασία των συνδέσμων για να κάνουμε το επάγγελμά μας απρόσκοπτα και αντικειμενικά και βεβαίως να παρουσιάζουμε όλες τις απόψεις)
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22/06/2014 - 13:19