ΔΗΜΑΡ: Συνέδριο το Φθινόπωρο, παρά τις αντιδράσεις

Με αυτοκριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα και την διαπίστωση ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο κόμμα η ΔΗΜΑΡ προχωρά σε Έκτακτο Συνέδριο τον Φθινόπωρο, παρά τις διαφωνίες στελεχών του κόμματος.
 
 
Κατά τη συνεδρίασή της το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατέληξε στην ανάγκη πολιτικής αυτονομίας της ΔΗΜΑΡ, απέρριψε τη όποια συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και συμφώνησε να μετέχει ενεργά στο διάλογο για την Κεντροαριστερά.

Όσον αφορά στο συνέδριο

Η Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.) αναφέρει ότι στην προηγούμενη Κ.Ε (7-8/6/14) αποφασίσθηκε το Έκτακτο Συνέδριο να γίνει τον Σεπτέμβριο (12-14/6/14) όπου υπάρχει δέσμευση και για Καταστατικό Συνέδριο και για τον σκοπό αυτό στη σημερινή Κ.Ε. πρέπει να συγκλιθούν άμεσα οι επιτροπές και να τεθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώστε να γίνει εφικτή η τήρηση του προγραμματισμού για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Νωρίτερα στην εισηγητική του ομιλία ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος διάλογο μέσα από συλλογικές διαδικασίες για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ.

«Είναι μια διαδικασία αυτή επίπονη και φορτισμένη, που πρέπει να γίνει με τρόπο συντεταγμένο, νηφάλιο και ενωτικό. Με τρόπο που να επιδιώκει τις συνθέσεις και όχι τις διαιρέσεις» είπε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι η ανάλυση των αιτιών πρέπει να αποφύγει τις μονοδιάστατες προσεγγίσεις και την περιπτωσιολογία, τις προσωπικές αναγνώσεις.

«Όλοι μας να εγγυηθούμε τη συζήτηση, καθώς και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με στόχο να μπει το κόμμα σε τροχιά ανάκαμψης» σημείωσε.
Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στο κόμμα για το το μέλλον του, παρά μόνο η απόφαση των μελών του, μέσω συνεδρίου, και υπογράμμισε τη δέσμευσή του να είναι ένα συνέδριο συνθέσεων, προσαρμογών και αλλαγών.

Πηγή: naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21/06/2014 - 22:47