Γ. Στουρνάρας: «Θέλω και δεν θέλω να φύγω από το υπουργείο Οικονομικών»

Τα σενάρια αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών και μεταπήδησής του στην Τράπεζα της Ελλάδος αναθέρμανε ο Γ. Στουρνάρας προσερχόμενος στην Βουλή, για να υπογράψει με άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου την πράξη για την παραίτηση του Χ. Θεοχάρη από την θέση του γενικού γραμματέα εσόδων.


Ερωτηθείς από δημοσιογράφους είπε πως η μέρα που θα φύγει θα είναι πολύ δύσκολη μέρα για τον ίδιο. Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «θέλω και δεν θέλω να φύγω από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά σίγουρα θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα, γιατί έχω δώσει πάρα πολλά σε αυτό».

Σε ερώτηση αν θα είναι ο διάδοχος του Γ. Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, σχολίασε χαμογελώντας πως «είναι μια διαφορετική θεσμική θέση», ενώ εκτίμησε ότι η πιθανότερη μέρα για τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό είναι η προσεχής Δευτέρα 9 Ιουνίου.


Κανένα πρόβλημα με την έκθεση του ΔΝΤ

Ο κ. Στουρνάρας είπε, εξάλλου, ότι «η έκθεση του ΔΝΤ μπορεί να βγει ακόμη και τώρα (σ.σ. σχετικά με την αναβολή της δημοσιοποίησής της για την επόμενη εβδομάδα). Εμείς ως κυβέρνηση, δεν έχουμε πρόβλημα με την έκθεση».
«Τα περισσότερα προαπαιτούμενα μέτρα έχουν κλείσει. Aν έχουν μείνει ένα ή δύο, αυτά θα ψηφιστούν στα θερινά τμήματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μετά το κλείσιμο της Βουλής.Πηγή: thepressproject.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54