Φωτογραφία Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Κριτική και αυτοκριτική για το δυσμενέστατο αποτέλεσμα στη ΔΗΜΑΡ

Με αυτοκριτική και κριτική για το δυσμενέστατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συνεχίζεται η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30.
 
 
Απόντες είναι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι πιθανόν δεν θα παρίσταντο.

Τι είπε ο Φώτης Κουβέλης

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, ο Φώτης Κουβέλης στη σύντομη εισήγησή του αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραίτησής του, τονίζοντας ότι δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή από την Κυριακή το βράδυ, επειδή θέλησε να διασφαλίσει τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ και υπενθύμισε ότι με τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών παρέπεμπε στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Έτσι ζήτησε να συγκληθεί, το επόμενο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να συζητήσει την παραίτησή του, να αποτιμήσει τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και να προσδιορίσει από εδώ και στο εξής τον προσανατολισμό και κυρίως τις συμμαχίες του κόμματος.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, με αυτά τα δεδομένα, η σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου θεωρείται δεδομένη μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

«Θολό πολιτικό μήνυμα»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρώτο δίωρο της συνεδρίασης είχαν τοποθετηθεί πέντε με έξι στελέχη και βουλευτές, που απέδωσαν το αρνητικό αποτέλεσμα στο «θολό» πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε η ΔΗΜΑΡ.

«Το ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στέρησε από τη ΔΗΜΑΡ το να διατυπώσει καθαρό μήνυμα και οι ψηφοφόροι το προσπέρασαν» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από ηγετικό στέλεχος του κόμματος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Αναφορά έγινε επίσης σε υποβάθμιση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα του κόμματος, συστατικό στοιχείο της συγκρότησής του.
Το τρίτο σημείο αφορά την εμφανή έλλειψη συνεκτικότητας στο εσωτερικό του κόμματος, με συνέπεια να μην εμφανίζει ενιαία εικόνα.

Υπενθυμίζεται πως η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές συγκέντρωση ποσοστό 1,20%.
Πηγή: naftemporiki


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30/05/2014 - 17:33