Φωτογραφία Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σε κάμπινγκ της Θράκης το συνέδριο του Ποταμιού

Σε κάμπινγκ της Θράκης θα γίνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου το συνέδριο του Ποταμιού. Οι συμμετέχοντες θα μείνουν σε σκηνές, ενώ θα υπάρχει συνεδριακός χώρος. 
Έως τις 10 του μήνα οι 13.000 φίλοι του κόμματος μπορούν να στείλουν τη θέση τους για ένα από τα κύρια θέματα πολιτικής και καθημερινότητας που έχει θέσει το Ποτάμι.

Η εκπροσώπηση στο συνέδριο θα γίνει σε μια αναλογία μελών από 1 προς 5 έως 1 προς 10 ανάλογα με τον αριθμό των μελών που θα συμμετέχουν τελικά στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη εκπροσώπων. Το 30% τουλάχιστον των συνέδρων θα πρέπει να είναι γυναίκες.

Τα μέλη του Ποταμιού είναι αυτή τη στιγμή 6.800, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες του συνεδρίου έχουν όσοι θα «μπουν» στο Ποτάμι έως το Σάββατο 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, η επιλογή της Θράκης έγινε για να σταλεί σαφές μήνυμα ότι το κόμμα δεν είναι αθηνοκεντρικό και έχει νεανικό χαρακτήρα καθότι στις νέες ηλικίες ήταν δεύτερο στις ευρωεκλογές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα προσκαλέσει για να συμμετέχουν στο συνέδριο και μη μέλη του Ποταμιού, προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού μεταρρυθμιστικού, φιλελεύθερου αλλά και αριστερού χώρου. Το καταστατικό άλλωστε του κινήματος δίνει αυτή τη δυνατότητα στον Πρόεδρο. Η λίστα αυτή των προσωπικοτήτων ήδη έχει συνταχθεί αλλά συνεχώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται.
Πηγή: naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30/05/2014 - 18:01